Кораблі РФ і США небезпечно зблизилися в Аравійському морі

Кораблі РФ і США небезпечно зблизилися в Аравійському морі
Корабель РФ "агресивно зблизився" з есмінцем США

Американські представники визнали інцидент небезпечним і провокаційним з боку російських колег.

 
Російський військовий корабель "агресивно наблизився" до есмінця ВМС США в північній частині Аравійського моря. Про це повідомив у п'ятницю, 10 січня, телеканал CNN із посиланням на заяву ВМС США.
 
"У четвер, 9 січня, російський військовий корабель здійснив агресивне наближення до американського есмінця Farragut, коли він проводив планові дії на півночі Аравійського моря", - наводить телеканал цитату з документа.
 
"Інцидент є прикладом зближення між збройними силами США і Росії, американські представники визнали його небезпечним і провокаційним", - відзначає CNN.
 
"Farragut дав п'ять коротких гудків, Міжнародний морський сигнал про небезпеку зіткнення, і зажадав від російського судна змінити курс згідно з міжнародними правилами морського руху. Російське судно спочатку відмовилося, але в підсумку змінило курс", - йдеться в заяві.
 
Відео інциденту, яке є в розпорядженні телеканалу, показує, як російський військовий корабель швидко наближається до американського корабля Farragut. Корабель наблизився до есмінця на відстань 60 метрів, перш ніж змінив курс.
 
 
Раніше повідомлялося, що в Чорне море на буксирі завели десантний корабель РФ. Він зайшов у море на океанському буксирі МБ-304. За офіційною версією, у російського судна сталася поломка двигунів.

Related

Події у світі 4852336878121526084

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item