Путін звернувся до п'яти ядерних держав

Путін звернувся до п'яти ядерних держав
Путін виступив з посланням Федеральним Зборам

Російський президент закликає країни-засновниці ООН виробити нові підходи до забезпечення безпеки в світі.

Президент Росії Володимир Путін закликав п'ять ядерних держав почати роботу із усунення загрози глобальної війни. Про це він сказав, виступаючи з посланням Федеральним Зборам у середу, 15 січня.
"Треба проявити політичну волю, мудрість, мужність. Час вимагає усвідомлення нашої спільної відповідальності і реальних дій. Подати приклад повинні країни-засновниці Організації Об'єднаних Націй. Саме п'ять ядерних держав несуть особливу відповідальність за збереження і сталий розвиток людства", - сказав Путін.
За його словами, ці країни повинні "виробити оновлені підходи до забезпечення стабільності на планеті, які б в повній мірі враховували політичні, економічні, військові аспекти сучасних міжнародних відносин".
Путін наголосив, що Росія відкрита для зміцнення співпраці з усіма зацікавленими партнерами. "Ми нікому не загрожуємо і не прагнемо нав'язувати свою волю", - зазначив президент РФ.
Як відомо, останнім часом в центрі уваги проблема з ядерною угодою Ірану. Раніше влада країни призупинила обмеження на виробництво збагаченого урану, який може бути використаний для виробництва реакторного палива, а також ядерної зброї.
Водночас президент країни Хасан Роухані заявляв, що Іран не прагне мати ядерну зброю.

Related

Події у світі 5552898591157545175

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item