Посол розповів, коли чекати військову допомогу США

Посол розповів, коли чекати військову допомогу США
США незабаром почнуть фінансування оборонної допомоги Україні

У 2020 році загальна допомога Україні від США складе $698 млн. Гроші почнуть надходити вже в наступному місяці.

США почнуть фінансування програми військової допомоги Україні вже в лютому. При цьому акцент буде зроблений на посилення Військово-морських сил України. Про це повідомив посол України в США Володимир Єльченко, повідомляє у вівторок, 14 січня, Укрінформ.
Відзначається, що йдеться про затверджену раніше в бюджеті 2020 року оборонної допомоги Україні.
"Фізичне виділення допомоги почнеться вже в лютому. Це буде початок", - зазначив посол.
Єльченко уточнив, що всього на цей рік Україні буде виділено $250 млн з боку Пентагону як уже затвердженої допомоги, ще $50 млн буде виділятися при певних умовах, також передбачається фінансування залишку попереднього фінансового року.
Крім того, по лінії Державного департаменту США виділено $448 млн в якості економічної допомоги, з яких $115 будуть охоплювати питання безпеки.
"Так, у цьому році загальна допомога США складе $698 млн", - підкреслив посол.
За словами Єльченка, в цілому з початку російської агресії проти України Сполучені Штати виділили Україні в якості допомоги у сфері безпеки $1,6 млрд.
"Це становить 92% від всієї допомоги (що надійшла Україні, - ред.) від усіх країн світу", - зауважив дипломат.
Український посол назвав це "підтвердженням того, що немає країни, яка більше, ніж Сполучені Штати, нас підтримує саме в секторі безпеки та оборони".
"Головний пріоритет, який був визначений у двосторонніх консультаціях між Міністерством оборони України та Пентагоном - це посилення українського флоту. Є такий термін як "москітний флот", тобто швидкісні катери, яких не вистачає нашим військовим у Чорному та Азовському морях", - уточнив Єльченко.
У зв'язку з цим він нагадав, що США передали Україні минулого року два катери типу Айленд. "У цьому році передбачається передача ще трьох катерів", - підкреслив дипломат.
За словами посла, певна частина коштів із військової допомоги буде направлена ​​на переоснащення цих кораблів.
Єльченко також нагадав, що Україна за свій рахунок закупила у США чергову партію протиракетних систем Javelin. За словами посла, це важливо, оскільки відкриває Україні шлях для реалізації деяких інших проектів, про які зараз ведуться переговори.
Нагадаємо, що раніше Трамп підписав оборонний бюджет США. Документ передбачає 300 мільйонів доларів військової допомоги Україні і введення санкцій проти РФ.

Related

Суспільство 6169257310109150857

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item