Назвали основні версії авіакатастрофи в Ірані. Серед них і ракета "Тор"

Назвали основні версії авіакатастрофи в Ірані. Серед них і ракета "Тор"

Розглядають 4 основні версії катастрофи літака МАУ вранці 8 січня під Тегераном в Ірані.
Зокрема і ураження літака зенітною ракетою ЗРК "Тор", заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.
"Ураження літака зенітною ракетою ЗРК, в тому числі ЗРК "Тор", тому що інформація про виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи вже з'явилася в мережі Інтернет; зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об'єктом; руйнування і вибух двигуна з технічних причин; вибух всередині літака в результаті терористичного акту", - сказав Данілов.
Зараз відбувається нарада за участю представників компетентних органів Ірану, в тому числі іранського ІСАО - міжнародної організації цивільної авіації. Також секретар РНБО додав, що до складу комісії входять фахівці, які також беруть участь в міжнародному розслідуванні щодо збиття МН-17. Комісія наразі узгоджує питання виїзду на місце катастрофи літака МАУ.
" Будуть проведені пошуки пошуку уламків російської зенітної ракети ЗРК "Тор" згідно з тими даними, які були опубліковані в Інтернеті. Ми використовуємо всі напрацювання з розслідування атаки на "Боїнг" МН-17, щоб встановити істину і в справі про загибель українського літака в Тегерані", - додав Данілов.
З Іраном ведуться дипломатичні переговори. Українська сторона сподівається на співпрацю та участь у розшифровці чорних скриньок літака МАУ. Дані, які можливо опублікувати, обіцяють оприлюднювати для інформування українського суспільства та ЗМІ.
До пошуково-рятувального групи українських фахівців, які вирушили до Тегерану, входять 45 осіб. Це представники 12 міністерств та відомств. Зокрема, експерти з Держслужби з надзвичайних ситуацій, Міноборони, МЗС, МВС, СБУ, РНБО, Державіаслужби, Нацбюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами та МАУ.

Related

Події у світі 1849752967960926851

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item