Болгарія висилає двох російських дипломатів

Болгарія висилає двох російських дипломатів

Болгарія оголосила персонами нон грата двох підозрюваних у шпигунстві російських дипломатів та дала 48 годин, щоб покинути країну.
Як зазначається, Болгарія висилає дипломата російського посольства та співробітника Торгового представництва РФ. Про це повідомило посольство Росії на сторінці у Facebook.
Ноту протесту та повідомлення про висилку двох дипломатів послу Росії в Софії Анатолію Макарову вручила глава МЗС Катерина Захарієва. У російському дипвідомстві заявили, що жодних доказів, які б підтверджували здійснення дипломатами діяльності, несумісної з їх статусом, представлено не було. Однак дипломати покинуть Болгарію в зазначені в нотах терміни.
"Російська сторона залишає за собою право на прийняття заходів у відповідь. При цьому вважаємо рішення болгарської влади поширити цю інформацію в публічному просторі до офіційного повідомлення посольства таким, що не відповідає традиційно конструктивному духу відносин між нашими державами", - наголосили у російському посольстві.
У Болгарії двоє російських дипломатів займалися шпигунством. Це з'ясували болгарські правоохоронці під час розслідування.

Related

Події у світі 7329493490777256568

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item