Марш Бандери: МЗС України викликало посла Польщі

Марш Бандери: МЗС України викликало посла Польщі
Марш на честь ювілею Бандери в Києві

Під час бесіди увагу польського посла було залучено до контрпродуктивності публічної дискусії з внутрішніх питань української політики, повідомили в МЗС.

 
Міністерство закордонних справ України в середу, 8 січня, викликало посла Польщі Бартоша Ціхоцького через скандал з приводу вшанування Степана Бандери. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.
 
Під час бесіди і в контексті обговорення факту спільної заяви послів Республіки Польща та Держави Ізраїль від 2 січня увагу польського посла було залучено до контрпродуктивності публічної дискусії із внутрішніх питань української політики.
 
Також було зазначено, що в ході контактів на вищому рівні керівництва України і Польщі домовилися про розвиток діалогу з історичних питань на експертному рівні, що потребують додаткових зусиль, у тому числі дипломатичних, в напрямку забезпечення конструктивного співробітництва фахівців у сфері історичної пам'яті.
 
Була досягнута домовленість про конкретні кроки в цьому напрямку.
 
Раніше повідомлялося, що посли Польщі та Ізраїлю зробили спільну заяву про вшанування Бандери. Посли двох країн назвали образою участь представників влади України різних рівнів у вшануванні героїв з неоднозначною репутацією.
 
Пізніше МЗС України відповів Польщі та Ізраїлю. Кожен народ і кожна держава самостійно визначає і вшановує своїх героїв, повідомила прес-секретар МЗС Катерина Зеленко.
 
На це посольство Польщі заявило, що шоковане заявою прес-секретаря МЗС України про шанування Степана Бандери.

Related

Події в Україні 7088778280325579569

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item