Україні треба 20 років, аби догнати Польщу - МВФ

Україні треба 20 років, аби догнати Польщу - МВФ
Йоста Люнгман

Нашій державі потрібно рости 20 років по 6% на рік, щоб досягти нинішнього рівня Польщі, повідомив представник фонду.

 
Україні необхідно за рахунок структурних реформ забезпечити зростання протягом 20 років, в середньому, на 6% щорічно, щоб досягти сьогоднішнього рівня Польщі, вважає постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, повідомляє Інтерфакс-Україна.
 
Часткові реформи, за його словами, забезпечать зростання, в середньому, 4% і вирішать це завдання тільки наполовину.
 
"Це довгостроковий проект, неможливо завершити реформи протягом декількох років. Україна повинна підтримувати ці реформи всі 20 років, треба терпіння, щоб хоча б наздогнати сусідів", - сказав він на макроекономічній дискусії Американської торгової палати в Києві.
 
Люнгман пояснив, що структурні реформи дозволять забезпечити необхідні для такого зростання інвестиції і підвищення продуктивності.
 
Він уточнив, що йдеться про досягнення рівня ВВП на душу населення майже в $30 тис. за паритетом купівельної спроможності.
 
"Україні треба рости на 7% в рік, щоб наздогнати сусідні економіки", - підтримав його думку провідний економіст з регіону Європейського банку реконструкції і розвитку Дімітар Богов.
 
За його словами, якщо Україна на 50% скоротить відставання в рівні управління, порівняно з країнами G-7, це додасть 1,2% зростання щороку. "Основна загроза - це втрата макроекономічної стабільності, яка є основою зростання", - додав економіст ЄБРР.
 
Нагадаємо, зростання ВВП України різко сповільнилося в кінці 2019 року. Так, у другому кварталі українська економіка розігналася до 4,6%, а до кінця року темп зростання впав утричі.
 
Очікується, що в 2020 році українська економіка зросте на 3,5%.

Related

Економіка 5990906108180917505

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item