Як перетворити улюблену каву в суперкорисний напій: 8 порад від експертів

Чашечка кави здатна вирішити всі ваші проблеми.
Як перетворити улюблену каву в суперкорисний напій: 8 порад від експертів
Саме з кави у мільйонів людей по всьому світу починається день. Кава для них — це джерело бадьорості, це насолода. Вони її п'ють завжди і скрізь. Безумовно, кава — один з найпопулярніших напоїв у світі. Водночас, більшість експертів-нутриціологів вважають каву також одним з найкорисніших напоїв. Ми вирішили поділитися з вами секретами перетворення улюбленої кави в суперкорисний для здоров'я напій!
Для деяких людей кава є чи не єдиним джерелом антиоксидантів, переважаючим фрукти і овочі разом узяті. Ось декілька порад від експертів, як перетворити каву з корисного в суперкорисний напій.
Утримайтеся від вечірньої кави
Кава — багате натуральне джерело кофеїну. Кофеїн чинить стимулюючу дію на організм. І це, мабуть, головна причина популярності цього напою. Він дає нам заряд бадьорості, коли ми відчуваємо млявість, сонливість, розбитість. Чашечка кави вирішує всі ці проблеми.
Вечірня кава може порушити сон. А поганий сон — передумова розвитку багатьох проблем зі здоров'ям. Тому важливо утриматися від вечірньої кави. В цей час віддайте перевагу каві без кофеїну або чашці чаю, в якому менша його кількість.
Хоча варто відзначити, що не всі люди в однаковій мірі сприйнятливі до кофеїну. Деякі прекрасно сплять і після пізнього вживання кави. Однак, якщо ви вважаєте, що ваш сон покращиться, якщо відмовитеся від кави у другій половині дня, то так і робіть.
Пийте каву без цукру
Хоча кава — корисний напій, його дуже легко зробити напоєм, шкідливим для здоров'я. Зіпсувати каву легко: просто додайте в напій цукор.
Цукор, що містить велику кількість фруктози, підвищує ризик розвитку таких серйозних захворювань, як ожиріння і діабет. Якщо ви не можете пити несолодку каву, замініть цукор на стевію, натуральний підсолоджувач.
Купуйте якісну органічну каву
Якість кави багато в чому залежить не тільки від способу її приготування, але і вирощування. В даний час відомо, що плантації кави обробляють пестицидами. І хоча немає переконливих даних щодо шкоди пестицидів для здоров'я нашого організму, все ж намагайтеся купувати якісний органічний продукт.
Вживайте каву без шкоди для здоров'я
У той час, коли помірне вживання кави приносить користь організму, надмірне захоплення напоєм зводить нанівець всі його корисні властивості. Рекомендована щоденна норма кофеїну становить 2,51 мг на 1 кг ваги тіла людини.
Виходячи з того, що в чашці кави в середньому міститься близько 100 мг кофеїну, це відповідає 2-м чашкам кави в день при вазі 80 кг. Втім, вживання протягом дня значно більшої кількості кофеїну, а це може бути і 4-6 чашок кави, як правило, не викликає яких-небудь побічних ефектів.
Проблема вживання кави, по суті, зводиться до проблеми балансу її ризиків і користі. Прислухайтеся до свого організму і вживайте таку кількість кави, яка добре переноситься вашим організмом і без шкоди для здоров'я.
Кориця в каві — не тільки смачно, але і корисно
Кориця дуже добре доповнює смак і аромат кави. Дослідження показали, що кориця знижує рівень холестерину і тригліцеридів у крові, зменшує вміст глюкози в крові, що дуже важливо при діабеті.
Але вживаючи корицю, слід мати на увазі, що в малих кількостях вона корисна, а її великі дози можуть викликати побічні ефекти. Тому додайте в каву невелику щіпку. Це не тільки смачно, але і корисно для здоров'я.
Вершки до кави тільки натуральні
Вершки з низьким вмістом жиру і штучні вершки відносяться до високорафінованих продуктів і можуть містити досить сумнівні інгредієнти. Однак, досліджень на предмет користі вершків, які не містять молочні жири, відносно небагато. Їх склад дуже різноманітний, одні можуть бути корисніші у порівнянні з іншими. Тому все-таки краще віддавати перевагу натуральним продуктам.
Дослідженнями встановлено, що молочні продукти містять багато важливих для здоров'я людини поживних речовин. Так, молоко — це багате джерело кальцію, і його вживання в достатній кількості може знижувати ризик розвитку остеопорозу та ламкості кісток. Крім того, молоко корів, вирощених на вигоні, містить вітамін К, який також необхідний для здоров'я нашої кісткової системи.
Кава з какао — з'єднання корисних властивостей кави і чорного шоколаду
Какао буквально напхане антиоксидантами, і у ньому маса корисних властивостей, у тому числі воно знижує ризик розвитку кардіоваскулярних захворювань. Щіпка какао при заварюванні кави додасть напою неповторний смак.
Кава мокко — варіант кави лате з шоколадним смаком — подається у багатьох кава-хаусах. Ви можете з легкістю приготувати каву мокко вдома, не додаючи цукор. Кава з дрібкою какао — це напій, що з'єднує корисні властивості кави і чорного шоколаду.
Паперовий фільтр зменшить кількість кофестола в каві
Кава містить таку речовину, як кафестол, яка підвищує вміст холестерину в крові. Виявляється, знизити кількість цієї речовини в каві дуже просто: пропустіть каву через паперовий фільтр.
При цьому не затримуються фільтром кофеїн і корисні антиоксиданти. До того ж зауважимо, що останні дослідження вказують на те, що кафестол не такий вже й шкідливий: він має протидіабетичну дію.
Вважаємо, що, слідуючи нашим простим порадам, ви зможете зробити свою щоденну чашечку цього цілющого і ароматного напою ще кориснішим.

Related

Смачно 1177786681912171176

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item