У РФ відповіли США на заяву щодо Північного потоку

У РФ відповіли США на заяву щодо Північного потоку
Росія має намір сама добудувати Північний потік 2

Міністр енергетики США Ден Бруєтт висловив упевненість, що Росія не зможе своїми силами добудувати газопровід.

 
У Газпромі відповіли США щодо нездатності Росії власними силами добудувати Північний потік-2. Так, офіційний представник Газпрому Сергій Купріянов прокоментував заяву міністра енергетики США Дена Бруєтта фразою "ніколи не кажи ніколи". Про це в неділю, 16 лютого, повідомляє ТАСС.
 
Відзначається, що напередодні глава американського енергетичного відомства заявив, що російська сторона не зможе своїми силами завершити будівництво газопроводу Північний потік-2. Йому було поставлено питання щодо того, чи вважає він, що Росія зможе обійти американські санкції, завершивши будівництво газопроводу власними силами.
 
"Вони не зможуть", - наводить агентство Bloomberg слова глави Міненерго США. "Їм загрожує дуже тривала затримка, бо у Росії немає відповідних технологій. Якщо вони розроблять їх, ми подивимося, що ми зможемо зробити", - додав він.
 
"Ніколи не кажи ніколи", - сказав на це журналістам представник Газпрому.
 
Нагадаємо, 20 грудня президент США Дональд Трамп підписав законопроект про оборонний бюджет на 2020 фінансовий рік, який передбачає санкції щодо російських газопроводів Північний потік-2 і Турецький потік.
 
Після цього іноземні підрядники зупинили будівельні роботи. У Росії заявили, що добудують газопровід своїми силами, але це займе більше часу - не менше року, хоча Північний потік-2 побудовано вже на 93,5%. А в лютому у Газпромі заявили, що Nord Stream-2 розраховують запустити до кінця року.

Related

Економіка 1981520049646511915

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item