Міністр оборони підняв питання партнерства з НАТО

Міністр оборони підняв питання партнерства з НАТО

Міністр оборони України Андрій Загороднюк під час Мюнхенської конференції з безпеки озвучив сподівання Києва отримати військово-політичну підтримку Німеччини в питанні набуття Україною статусу партнера НАТО з розширеними можливостями.
Загороднюк подякував міністерці оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер за зусилля ФРН у припиненні агресії РФ проти України та відновлення територіальної цілісності у рамках "нормандського формату", повідомляє пресслужба Міноборони.
Міністри обговорили перспективні напрямки двостороннього співробітництва. Загороднюк запросив Аннегрет Крамп-Карренбауер відвідати Україну з візитом.
Міністр оборони України окремо зустрівся в Мюнхені з головою Міноборони Фінляндії Антті Кайкконен.
"Сторони розглянули перспективні напрями співпраці між оборонними відомствами двох країн. Акцентувалася увага на питаннях протидії гібридним загрозам", - йдеться у повідомленні Міноборони.
Голови міністерств обговорили подальшу співпрацю України та Фінляндії в підготовці військовослужбовців до участі в миротворчих місіях, спільну участь в міжнародних військових навчаннях та операціях з підтримання миру і безпеки, співпрацю в галузі військової освіти і професійної підготовки військовослужбовців.
Українська влада веде переговори про повернення 200 ув'язнених Росією українців. Після "нормандського" саміту в Парижі кількість жертв серед українців спершу знизилася, проте згодом вона знову зросла у січні. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час українського ланчу в Мюнхені.

Related

Політика 1813388860854847548

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item