На Донбасі поліцейський врятував потопаючих дітей

На Донбасі поліцейський врятував потопаючих дітей
Петро Москаленко витягнув потопаючих дітей з водойми

Чоловік випадково проїжджав мимо, коли помітив потопаючих хлопчиків. З підручних засобів у нього був тільки ремінь від сумки, за допомогою якого він і витягнув дітей.

 
Співробітник поліції Петро Москаленко врятував у місті Селидове в Донецькій області двох дітей, які провалилися під лід. Про це у вівторок, 25 лютого, повідомляє прес-центр Нацполіції.
 
Відзначається, що у свій вихідний поліцейський на машині повертався від родичів додому. Проїжджаючи біля місцевого водоймища, чоловік помітив двох хлопців у воді. На березі також знаходилося кілька схвильованих людей.
 
Поліцейський зрозумів, що сталося лихо і кинувся на допомогу.
 
"Мотузки не було, тому схопив єдине, що було під рукою, - ремінець від сумки", - розповів Москаленко.
 
Лід був тонкий і крихкий, і правоохоронець теж опинився у воді. Однак вже через кілька хвилин він повернувся до берега разом з дітьми. Після порятунку обох хлопчиків з явними ознаками переохолодження Москаленко відвіз до лікарні.
 
Виявилося, що група школярів гуляла поблизу водойми, і дев'ятирічний Дмитрик вирішив перевірити міцність льоду, ступив на нього і провалився. Тоді його 13-річний товариш, теж Діма, згадав, як батько-рибалка вчив його діяти в такій ситуації, і спробував допомогти другу. Хлопець ліг на лід і поповз до потопаючого, однак спроби дістати свого молодшого тезку виявилися марними, і дитина теж потрапила в крижану пастку.
 
На допомогу поспішила також жінка, що проходила поруч, але їй не вдалося врятувати дітей. Було помітно, що обидві дитини вже втрачають останні сили. Саме в той момент до них і підбіг Москаленко.
 
Пізніше поліцейські відвідали обох врятованих дітей.
 
Молодший Діма вже відчуває себе добре і перебуває вдома. Його 13-річний тезка ще знаходиться під наглядом лікарів.




Раніше повідомлялося, що в Харківській області діти провалилися під лід, двоє загинули, а одну дитину врятували місцеві жителі.
 
Нагадаємо, що раніше в Запорізькій області потонули троє дітей. Медики намагалися врятувати дітей, але безрезультатно. Двоє із загиблих - близнюки, стверджують місцеві ЗМІ.

Related

Гаряча новина 4294279678407570587

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item