Стало відомо про осіб, які готували теракт у Керчі

Стало відомо про осіб, які готували теракт у Керчі
Один із затриманих - школяр

ЗМІ дізналися особи затриманих підлітків, які готували напади на освітні установи Керчі.

 
Підозрювані в підготовці теракту в Керчі підлітки вчилися в школі №15 і морському коледжі, повідомила у вівторок, 18 лютого, "міністр освіти" Криму Валентина Лаврик, повідомляє РІА Новости.
 
Вона уточнила, що один затриманий - "учень 9 класу школи №15".
 
"Другий учень - студент керченського морського коледжу. На нього запросили характеристику", - сказала Лаврик.
 
У той же час, видання Baza в Telegram-каналі повідомляє, що один з підлітків, які готували теракти в Криму, до затримання перебував у так званій "зоні ризику" через записи в соціальних мережах.
 
За даними джерела каналу, в 2018 році зі школярем, якому тоді було 13 років, проводили профілактичну бесіду через фашистські символи на його сторінці і обговорення вибухівок у чатах. Але він не залишив своїх ідей і після бесіди вступив в інтернет-спільноту неонацистів.
 
Telegram-канал Mash розкриває особистість другого підлітка: йому 17 років, він вчиться в Керченському морському технічному коледжі.
 
"Один із затриманих у Керчі підлітків - 17-річний Артем Ш. Він навчався в Керченському морському технічному коледжі. І разом з другом Данилом А. готував напади на місцеві навчальні заклади", - повідомляє Mash.
 
За їхніми даними, підлітків знайшли після того, як вони похвалилися своїми "подвигами" перед 16-річною подругою.
 
"Дівчина живе в іншому регіоні Росії. І знайомство з хлопцями її сильно налякало (вони вбивали котів, готувалися до нападів) - вона розповіла про Артема та Данила близьким, інформація дійшла до ФСБ. Незабаром їх затримали. Знайомі кажуть, що 15-річний Данило був замкнутий, мало спілкувався, а обличчя було вкрите висипом вугрів. Мати хлопчика випивала, тому за ним стежив батько (він займається ремонтом авто) і не давав тому прогулювати", - йдеться в повідомленні.



Раніше в ФСБ заявили, що підлітки готували теракти в освітніх установах Керчі. За адресами проживання у затриманих вилучено саморобні вибухові пристрої з вражаючими елементами, компоненти яких були куплені через інтернет.
 
Їх називають послідовниками Владислава Рослякова, який 17 жовтня 2018 року влаштував бійню в політехнічному коледжі Керчі, внаслідок чого загинули 20 осіб (15 студентів, бібліотекар, фінансист і четверо викладачів), більше 70 отримали поранення. Сам він наклав на себе руки.

Related

Події в Україні 1272825195365886830

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item