Стрілянина в Харкові: поліція підтвердила, що стріляв її співробітник

Стрілянина в Харкові: поліція підтвердила, що стріляв її співробітник
Поліцейського, який застосував вогнепальну зброю, в результаті чого був поранений громадянин, затримали

У Харкові затримали поліцейського, який у гонитві поранив пасажира авто. При цьому правоохоронці зазначають, що водій машини був п'яний.

 
У Харкові затриманий патрульний, який у гонитві підстрелив пасажира автомобіля. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області у четвер, 13 лютого.
 
"13 лютого 2020 року, вночі, до екіпажу патрульних поліцейських від громадян надійшла інформація про те, що на вул. Зубарєва троє чоловіків розпивають алкогольні напої і мають намір їхати на автомобілі Subaru Forester", - йдеться в повідомленні.
 
Співробітники патрульної поліції відреагували на відповідну інформацію і знайшли зазначених громадян та автомобіль. Але водій автомобіля Subaru Forester почав тікати від патрульних і не реагував на вимоги зупинитися, почалася гонитва.
 
Порушників переслідував екіпаж патрульних (у складі командира роти і двох інспекторів патрульної поліції) на службовому автомобілі Skoda Rapid. Subaru Forester застрягла в полі поблизу села Хролі Харківського району.
 
Щоб зупинити транспортний засіб, старший лейтенант поліції зробив 3 постріли в Subaru Forester, але машина зникла з місця події. Пізніше з'ясувалося, що водій переслідуваного автомобіля самостійно доставив у 25-у лікарню Харкова пасажира, який отримав два вогнепальних поранення. Зараз він знаходиться в лікарні у важкому стані.
 
Поліцейського, який застосував вогнепальну зброю, в результаті чого був поранений громадянин, затримали. У зв'язку з цим правоохоронці почали кримінальне провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 КК України).
 
Вирішується питання про повідомлення патрульному про підозру, обрання запобіжного заходу і звільнення з посади. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років.
 
Раніше в соцмережах повідомили, що поліція Харкова обстріляла чоловіків, прийнявши їх за п'яних. Один із постраждалих зараз знаходиться в реанімації.

Related

Гаряча новина 9183624075873526112

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item