Україна відповідає програмі партнерства з НАТО - Міноборони

Україна відповідає програмі партнерства з НАТО - Міноборони
Загороднюк під час робочого сніданку на запрошення міністра національної оборони Канади за участю генерального секретаря НАТО

Глава Міноборони заявив про відповідність військовим критеріям приєднання до Програми розширених можливостей НАТО.

 
Україна відповідає критеріям для приєднання до Програми розширених можливостей НАТО. Про це в четвер, 13 лютого, заявив міністр оборони України Андрій Загороднюк під час робочого сніданку на запрошення міністра національної оборони Канади за участю генерального секретаря НАТО, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.
 
"Наші партери з НАТО знають, що приєднання до програми партнерства розширених можливостей НАТО (Enhanced Opportunity Partnership) є абсолютним пріоритетом для України. Україна зробила значний прогрес у впровадженні стандартів Альянсу і вже відповідає військовим критеріям приєднання до Програми. Ми готові, і зараз є чудове вікно можливостей", - заявив Загороднюк.
 
Він зазначив, що приєднання України до Програми є ключовим елементом у посиленні європейської безпеки і поглибленні співробітництва та партнерства. Тому він закликав партнерів розглянути заявку України на участь у Програмі і підтримати це рішення.
 
За словами Загороднюка, Україні є що запропонувати Альянсу. Серед напрямків міністр виділив продовження участі українських військових в операціях під егідою НАТО, обмін досвідом, отриманим під час протистояння російської агресії на Сході України, включаючи гібридну складову, обмін розвідданими, а також забезпечення безпеки в акваторії Чорного моря.
 
Раніше повідомлялося, що Україна подала заявку на отримання розширених можливостей НАТО. Очікується, що участь у програмі дасть можливість більш оперативно обмінюватися розвідувальними даними з Північноатлантичним Альянсом.
 
Нагадаємо, Україна і НАТО узгодили проведення спільних навчань із захисту критичної інфраструктури в Чорноморському регіоні Нерушима стійкість-2020 в Одесі.

Related

Події у світі 3756666446056066968

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item