Зеленський пригрозив поселити евакуйованих з Китаю в особняках чиновників

Зеленський пригрозив поселити евакуйованих з Китаю в особняках чиновників
Українців повинні повернути з Китаю в Україну 20 лютого

Дехто з політиків підбурює людей не пускати в санаторії евакуйованих громадян, заявив Зеленський.


Президент Володимир Зеленський пригрозив особисто привезти евакуйованих з Китаю українців додому тим політикам, які підбурюють людей блокувати розміщення громадян у санаторіях. Про це він сказав на брифінгу після засідання РНБО у вівторок, 18 лютого.
"Я хочу звернутися до деяких політичних партій, які звертаються до людей... ми цю інформацію знаємо завдяки правоохоронним органам... звертаються до людей, місцевих жителів, і підбурюють їх перекривати дороги. Ми повинні розуміти, ми забираємо своїх... З приводу цих "товаришів"... Якщо ви будете перекривати дороги, ми привеземо всіх наших громадян у Конча-Заспу в їхні особняки", - зазначив президент.
 
За його словами, деякі ЗМІ поширили дезінформацію, що українців евакуюють з Китаю "кудись не туди, і не все для цього готово". "Є кілька варіантів, і ми повністю готові", - зазначив Зеленський.
 
Президент підкреслив, що ситуація з вірусною загрозою знаходиться під "повним контролем" української влади.
 
У свою чергу, голова МВС Арсен Аваков засудив дії українців, які не хочуть пускати в Україну своїх співвітчизників з Китаю.
 
"Не допустимо коронавірус в Україну! Ні - заявляє сесія селищної ради... Ми не допустимо цих людей до нас, тому що вони несуть із собою вірус. Або збирають сесію обласної ради: ми не упустимо цих людей до нас! У цей момент мені соромно, і я хочу цих людей запитати: а ви кого збираєтесь, ви, не впустити в Україну? Людей, які потрапили в біду, в епіцентр однієї з найбільших дійсних катастроф?" - запитав міністр в ефірі "Свободи слова".
 
Як відомо, місце карантину тримають у таємниці. Разом на обмежений доступ помістять близько ста українців.
 
Проти розміщення евакуйованих у санаторії виступили у Львівській та Тернопільській областях, а також під Києвом.

Related

Політика 3658928159631272887

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item