РФ, США і ЄС відреагували на ескалацію в ООС

РФ, США і ЄС відреагували на ескалацію в ООС
Внаслідок бою з обох сторін загинуло, щонайменше, 5 осіб

Україна підніме питання про ескалацію на Донбасі на засіданні Ради безпеки ООН.

 
Кремль не коментує ескалацію на Донбасі у вівторок, 18 лютого, до з'ясування деталей зіткнення, сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише ТАСС.
 
"Сподіваємося, що найближчим часом вдасться прояснити деталі події, перед тим, як робити будь-які висновки", - сказав він.
 
"Ми не володіємо деталями цього зіткнення, ми не знаємо, що спровокувало це зіткнення, ми читали повідомлення про те, що мають місце жертви з обох сторін. У зв'язку з чим ми висловлюємо співчуття", - сказав представник Кремля.
 
При цьому Пєсков категорично відкинув припущення про те, що Москва також несе відповідальність за те, що сталося.
 
У свою чергу, в посольстві США в Україні закликали Росію дотримуватися мінські і нормандські зобов'язання.
 
"Ми глибоко стурбовані сьогоднішніми повідомленнями про ескалацію конфлікту на Донбасі і настійно закликаємо Росію дотримуватися своїх мінських і нормандських зобов'язань", - йдеться в Twitter посольства.
 
Тим часом, МЗС України закликало світову спільноту засудити цю ескалацію.
 
"Дуже стурбовані ескалацією на Донбасі після останньої російської атаки. Використання забороненої зброї призвело до нової хвилі жертв. Це останнє порушення домовленостей, досягнутих на зустрічі в Нормандському форматі. Ми закликаємо міжнародне співтовариство засудити цю ескалацію", - написала речник МЗС Катерина Зеленко в Twiiter.
 
Своєю чергою, представництво України в ЄС поінформувало Євросоюз про ескалацію, закликавши партнерів до рішучої реакції.
 
"Чергова цинічна атака Росії на Донбасі. Сьогодні сили РФ і підтримувані нею сили почали наступ і масований обстріл позицій ЗСУ із застосуванням зброї, забороненої Мінськими угодами. Один військовий загинув, четверо поранені", - написав у Twitter посол України при ЄС Микола Точицький.
 
Як повідомив прес-секретар постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, Україна сьогодні поставить питання обстрілів на Донбасі на засіданні Ради безпеки ООН.
 
"Україна підніме питання обстрілів поблизу Золотого на засіданні Радбезу ООН, яке проводиться сьогодні", - написав Ніколенко в Facebook.
 
Початок засідання відбудеться о 22:00 за київським часом.
 
Раніше глава Генштабу Руслан Хомчак повідомив, що в результаті бою загинув один військовий, троє були поранені, ще троє - контужені.

Related

Події в Україні 9202541137353371990

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item