У Полтаві звинуватили владу країни в "ганьбі" з евакуацією

У Полтаві звинуватили владу країни в "ганьбі" з евакуацією
Полтавська облрада (архівне фото)

Обласна влада вважає ситуацію ганебною і неприпустимою, а її причиною вважають погану комунікацію центральної влади з регіонами.

 
Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький заявив, що у вчорашніх заворушень у Нових Санжарах винна погана комунікація влади країни і регіону. Про це він сказав у п'ятницю, 21 лютого, під час позачергової сесії Полтавської обласної ради, повідомляє УНІАН.
 
Біленький також назвав події в Нових Санжарах неприпустимими і ганебними.
 
"Це неприпустимо. Однак у чому причина? Не було комунікацій між владою країни та регіону. Місцеві дізнаються про все не від керівників регіону, які нічого не знали, а від спікерів МВС. А ви розумієте, що коли місяць з кожної розетки говорили про коронавірус і люди не знали всю ситуацію, вони вважали, що начебто там є хворі з Китаю", - заявив Біленький.
 
Заступник голови Полтавської облради Анатолій Ханко також заявив, що за все в області відповідає голова ОДА Олег Синєгубов і звинуватив його в тому, що він нібито "проспав ситуацію".
 
Своєю чергою, Синєгубов сказав, що поїхав у Санжари, як тільки дізнався про ситуацію.
 
"Я вранці вчора дізнався про те, що до нас везуть евакуйованих. І відразу виїхав у Санжари", - заявив голова ОДА.
 
Частина депутатів у своїх виступах засудила дії керівництва країни у зв'язку з тим, що чиновники нібито несвоєчасно повідомили владі Полтавщини про приїзд евакуйованих громадян.
 
Нагадаємо, напередодні прибулих із Китаю п'ятьма автобусами перевезли для обсервації в санаторій Нацгвардії Нові Санжари в Полтавській області. Переміщення евакуйованих викликало протести в смт Нові Санжари. Жителі населеного пункту перекрили дорогу і вступили в зіткнення з поліцейськими. Також вони закидали автобуси камінням і розвели багаття посеред дороги.
 
В результаті бійок за медичною допомогою звернулися дев'ять правоохоронців і один цивільний.
 

Related

Політика 694732913854665452

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item