Суд у Гаазі підтримав Київ у "морській справі" РФ

Суд у Гаазі підтримав Київ у "морській справі" РФ
РФ порушує статті ООН, вважає Україна

Арбітраж ООН визнав юрисдикцію розглядати позов України проти Росії в справі про порушення з морського права.

 
Міжнародний суд ООН підтвердив свою юрисдикцію розглядати позов України проти Росії про порушення РФ Конвенції ООН з морського права в частині Азовського моря і Керченської протоки, а також викрадення природних ресурсів України, повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко у Twitter у п'ятницю, 21 лютого.
 
"Справа по морському праву рухається далі! Арбітражний суд у Гаазі підтвердив свою юрисдикцію розглядати позов України в частині Азовського моря і Керченської протоки, а також викрадення наших природних ресурсів", - написав він.
 
За його словами, рішення стосується передовсім незаконного будівництва Росією моста через Керченську протоку і незаконної зупинки суден, що прямують в українські порти Маріуполь і Бердянськ.
 
Нагадаємо, Міжнародний трибунал з морського права 25 травня 2019 року на запит України зобов'язав Росію негайно повернути під контроль України захоплені судна Нікополь, Бердянськ і Яни Капу і 24 членів їхніх екіпажів.
 
7 вересня 2019 року моряків обміняли і повернули в Україну. 18 листопада Москва повернула Києву захоплені біля Керченської протоки українські кораблі.

Related

Події у світі 3338292409040532625

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item