Мюнхенський план миру схожий на політичне замовлення - Пристайко

Мюнхенський план миру схожий на політичне замовлення - Пристайко
Пристайко пояснив, чому вважає невдалим план миру у Мюнхені

Мюнхенський план миру в Україні бижче до тих, хто виконує політичне замовлення. Про це заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко.
Міністр пояснив, що скандальний план був оприлюднений на конференції в Мюнхені, оскільки це платформа для "таких планів".
"Завдяки зусиллям, зокрема України, було знято (план з безпеки в Україні з 12 кроків-ІФ), потім воно повернулося в німецьку версію і т.д., саме для того, щоб максимальну кількість людей ознайомити з цим "інтелектуальним продуктом". Ми дійсно вважаємо, що цей "продукт" не враховує багато чого того, що є на місці. Він не враховує той розвиток, який можливий, як бачить собі Україна. Точно не враховує міжнародне право, яке вимагає від Росії просто залишити українську територію, віддати Крим і т.д",- заявив Вадим Пристайко під час ефіру програми "Свобода слова" на ICTV.
Пристайко прокоментував останній пункт документа, що говорить про те, що Україна повинна почати пошук своєї власної ідентичності.
"Спасибі велике. Ми, впевнений, розберемося, треба нам чи не треба це робити", - зазначив міністр.
Група європейських, російських та українських експертів розробила пропозиції щодо вирішення україно-російського конфлікту - "дванадцять кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні". Документ був підготовлений за участю організатора Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганга Ішингера, експертами Європейської мережі лідерства, російською Радою з міжнародної політики та ініціативи з ядерної загрози, опублікований на сайті конференції. Група американських дипломатів та експертів розкритикували ці пропозиції зазначивши, що деякі з них резонують з ідеями, висунутими російською стороною. У МЗС України заявили, що тези, що містяться в документі, не відповідають офіційній позиції України. Пізніше текст доповіді був видалений з сайту Мюнхенської конференції, проте з часом з'явився знову.
Президент України Володимир Зеленський розчарований тим , що про Україну у звіті Мюнхенської конференції безпеки згадали лише 8 разів.Він вважає, що світ почав завчасно заспокоюватись та "забувати про війну в Європі". Про це заявив 15 лютого під час виступу на конференції в Мюнхені.

Related

Події в Україні 7480603951562410595

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item