Повстанці в Сирії відбили місто в Ідлібі

Повстанці в Сирії відбили місто в Ідлібі
Опозиція Сирії веде контрнаступ за підтримки Туреччини

Повстанці відбили в урядових військ перший район з початку наступу в Іблібі.

 
Підтримувані Туреччиною сирійські повстанці відбили в армії президента Башара Асада місто Найраб на північному заході Ідліб. Про це повідомила турецька влада і представники повстанців, пише Аljazeera.
 
Відзначається, що це перший район, який вдалося відбити у сирійських урядових сил після початку їх наступу в провінції.
 
"Ми повернули контроль над стратегічним містом Найраб, після вигнання терористичних російських ополченців", - заявив прес-секретар підтримуваної Туреччиною Національної армії Юсеф Хамуд.
 
Ситуація в провінції Ідліб погіршилася на початку лютого, після того як внаслідок артобстрілу турецького поста в районі міста Тафтаназ загинули п'ять турецьких військових. Після цього Туреччина завдала удару у відповідь по 115 цілях у розташуванні сирійської армії.
 
Вранці 11 лютого сирійська опозиція за підтримки Туреччини почала наступ на війська в Ідлібі. Загони сирійської армії за підтримки Росії відбили цю атаку.
 
20 лютого підтримувана Туреччиною сирійська опозиція почала наступ проти урядових сил. Наземні сили Туреччини за підтримки артилерії прорвали оборону сирійської армії. Потім угруповання російських бомбардувальників Су-24 завдала ударів по півночі Сирії.
 
Напередодні повідомлялося, що російська авіація завдала ударів по 18 населених пунктах в Ідлібській зоні деескалації

Related

Події у світі 1801033722040436270

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item