Загороднюк: Україна поки не веде переговори про закупівлю Patriot

Загороднюк: Україна поки не веде переговори про закупівлю Patriot
Загороднюк пояснив, чому Україна не поспішає купувати Patriot

Україна зацікавлена американською системою протиповітряної оборони, але поки це питання перспективи.


Глава Міноборони України Андрій Загороднюк заявив, що Україна хоче купити американські системи протиповітряної оборони Patriot, але поки це лише перспективне питання. Про це він сказав на прес-конференції за підсумками візиту в штаб-квартиру НАТО в Брюсселі, повідомляє Укрінформ у четвер, 13 лютого.

"Зараз ми не проводимо переговори щодо Patriot, хоча у нас є теоретична можливість почати такий діалог. Зараз у нас дещо інші пріоритети. У нас обмежений ресурс, ми вирішили, що в цьому році ми його сплануємо іншим чином. Хоча стратегічно нам, звичайно, це було б цікаво. Ми піднімали це питання як принципову можливість, однак це поки і все", - сказав Загороднюк і додав, що переговорний процес навколо цього питання є надзвичайно складним і може тривати роками.

Зараз політика спрямована на зближення позицій зі США у форматі переговорів, і коли вони будуть досить близькими, українська сторона зможе підняти це питання про Patriot, продовжив міністр і зазначив, що військове відомство і ЗСУ активно працюють над розробкою власних можливостей у сферах повітряної і протиракетної оборони.

"Що стосується наших власних можливостей, ми їх відпрацьовуємо. Через деякий час буде оприлюднена стратегія щодо розвитку протиповітряної оборони. Тоді ми зможемо коментувати, наразі це питання в роботі. Є робоча група у Збройних силах, яка постійно працює, щоб дати відповідь, як повинна виглядати наша ППО, яким чином вона буде забезпечена. Тому рішення скоро буде", - резюмував Загороднюк.

Нагадаємо, раніше Загороднюк заявив, що Україна відповідає програмі партнерства з НАТО. Глава Міноборони заявив про відповідність військовим критеріям приєднання до Програми розширених можливостей НАТО.

Також повідомлялося, що в Україні побудують військові бази за стандартами НАТО. Це будуть два об'єкти, які побудують "у чистому полі". Очікується, що одна база буде в Маріуполі, інша - в Сєвєродонецьку.

Related

Події в Україні 1212536141716707427

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item