В Україні заявили про активізацію рейдерів під час карантину

В Україні заявили про активізацію рейдерів під час карантину
Рейдерство в Україні (фото для ілюстрації)

Сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній Опендатабот заявив, що в Україні активізувалися рейдери.

Під час дії карантину у зв'язку з протидією коронавірусу активізувалися рейдери, повідомляє сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній Опендатабот.
Перший такий випадок, за їхньою інформацією, стався з харківською юридичною компанією Форум.
Зазначається, що 13 березня власник харківської компанії ТОВ Юридична інвестиційна компанія Форум Михайло Лисенко отримав від Опендатабот повідомлення про те, що в його компанії змінилися власники і директор.
"Новим директором і одноосібним власником став невідомий - Заїка Олег Анатолійович", - йдеться в повідомленні.
"Юристи компанії відразу звернулися в органи прокуратури і Антирейдерську комісію Мін'юсту для захисту своєї компанії. Проте зараз профільні державні органи призупинили свою роботу через карантин.
Поки вдалося з'ясували, що незаконні реєстраційні дії проводив державний реєстратор з Херсонської області - Мустафаєв Фарит Анварович. Цей реєстратор також є фігурантом у кількох кримінальних провадженнях і відповідачем у цивільних справах у зв'язку з незаконними реєстраційними діями", - додали в Опендатабот.
"Швидше за все, рейдерство було потрібно, щоб захопити майно нашої компанії - 3 квартири у Харкові", - заявив законний директор і співзасновник компанії Михайло Лисенко.
Нагадаємо, в грудні в Україні з'явився Офіс протидії рейдерству. Пізніше повідомлялося, що уряд спростив процедуру розгляду скарг на рейдерство щодо майнових справ, тепер деякі заявки будуть розглянуті протягом 24 годин.

Related

Події в Україні 3502526156075425448

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item