Вчені назвали ще один шлях передачі коронавірусу

Вчені назвали ще один шлях передачі коронавірусу
Людина може передати коронавірус іншим приматам

Людина може передати інфекцію іншим приматам. Нинішній вірус є мутацією вірусів, носіями яких виступають кажани і панголіни.

Коронавірус SARS-CoV-2 може передаватися від людини розумної іншим приматам. Про це повідомив мікробіолог Аренд де Хаас у The Conversation у четвер, 26 березня.
За останні 26 років у світі спостерігалося шість спалахів інфекцій, пов'язаних з вірусами, які переносяться кажанами. Коронавірус SARS-CoV-2, що викликає COVID-19, є химерою вірусів, носіями яких виступають кажани і панголіни.
Віруси-паразити, вражаючи новий вид господаря, спочатку приводять до появи серйозних захворювань, які з плином часу, поки паразит і господар пристосовуються один до одного, стають менш небезпечними.
"Прикладом є передача хвороби між людьми і мавпами, яка, як було показано, відбувається відносно легко. Дослідження на мавпах показали, що останні надзвичайно чутливі до зараження респіраторними вірусами людини", - каже де Хаас.
Експерт наводить як приклад звичайну застуду, якою від людини легко можуть заразитися горили і шимпанзе. З метою недопущення зараження інших приматів коронавірусом експерт закликає обмежити доступ людей до місць проживання цих тварин, наприклад, національних парків.
Нагадаємо, що раніше ЗМІ назвали першого зараженого COVID-19 у Китаї. Першою коронавірус виявили у продавчині з ринку Хуанань в Ухані, дізналися ЗМІ. Раніше писали, що нульовим пацієнтом був чоловік.
При цьому кількість хворих COVID-19 в Україні зросла до 156. Протягом доби на території країни лабораторно підтвердили 43 нових випадки захворювання.

Related

Події у світі 5595339115832050295

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item