Коронавірус в Україні. Останні новини онлайн

Коронавірус в Україні

Українська влада ввела загальний карантин, щоб запобігти насуванню епідемії коронавірусної інфекції. На сьогоднішній день в Україні 218 підтверджених випадків зараження, в тому числі, п'ять смертельних.

 
В Україні перший випадок зараження китайським коронавірусом підтвердили 3 березня. Як повідомили в Міністерстві охорони здоров'я, 29 лютого чоловіка госпіталізували в місті Чернівці. Перед цим він відвідував Італію, де зараз спостерігається великий спалах коронавірусу.
11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію коронавірусу. 12 березня в Україні почав діяти загальнонаціональний карантин.
ЗМІ 
стежать за поширенням інфекції в Україні в режимі онлайн.

Останні дані про коронавірус на 27.03.2020

10:40 МОЗ опублікувало вікову розбивку хворих з коронавірусною хворобою COVID-19:
  •     до 18 - 9%
  •     18-29 - 17%
  •     30-49 - 38%
  •     50-65 - 30%
  •     65+ - 6%
10:33 Провідні російські економісти зажадали ввести жорсткий карантин в Росії, замість неробочого тижні, щоб не допустити подальшого поширення коронавірусної інфекції.
У цілому станом на 27 березня в Росії зафіксовано 1036 випадків зараження, з яких 196 випадків були зареєстровані за останню добу в 16 регіонах країни.
10:15 За минулу добу в світі зареєстровано рекордну кількість нових випадків коронавірусу - 63 261.
10:00 За минулу добу в Україні зафіксовано 62 випадки зараження коронавірусом, всього - 218.
9:49 Донька 68-річного пенсіонера, який помер від коронавірусу в Тернопільській області, розповіла, як забирала тіло батька з інфекційної лікарні.
"Нам видали батька в чорному пакеті. Тато був важкий, підняти неможливо було самому. І ось це пакет просто тягнули по землі. Сам мій чоловік це робив, руками і тягнув. Пакет чорний, обірвався в руках. Це було щось страшне. Ніхто не вийшов навіть в труну покласти", - сказала вона.
За її словами, ніхто не відповів на їхні заклики про допомогу, поки вони не подзвонили головному лікарю інфекційної лікарні.
"Вийшов чоловік, повністю одягнений в захисний костюм, і почав дорікати нам, що не ми (родичі) повинні цим займатися, а санепідемслужба", - розповіла Ольга.
Разом з чоловіком вони перевезли тіло померлого батька в рідне село Ковалівку своїм транспортом.
9:05 Влада Сінгапуру посилила заходи покарання за порушення правил, введених для боротьби з коронавірусом. Тепер людей, які навмисно порушують дистанцію, будуть засуджувати до тюремного ув'язнення. Перебувати з оточуючими можна не ближче, ніж на метр.
8:29 Працюючим на віддаленій роботі російські експерти порекомендували розпочинати роботу в охайному одязі, надягати "ділову піжаму" або ж дотримуватися звичного офісного дрес-коду.
Також фахівці радять на домашньому комп'ютері або ноутбуці заклеїти веб-камеру і "про всяк випадок все-таки надіти труси".
8:06 Головний лікар московської Міської клінічної лікарні №40 в селищі Комунарка Денис Проценко розповів про стан співака Льва Лещенка, який заразився коронавірусною інфекцією.
У першу добу після надходження стан Лещенка погіршився, з'явилася задишка і його перевели в реанімаційне відділення.
"На сьогоднішній день стан пацієнта стабільний і він не потребує додаткового кисню", - написав у Facebook головний лікар лікарні, призначеної для пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію.
7:27 Країни ЄС виділили п'ять ключових пріоритетів з подолання кризи через пандемію коронавірусу:
1. Закриті кордони для туристів.
2. Координація зусиль на рівні як ЄС, так і національних урядів для забезпечення необхідної кількості медичного обладнання.
3. Координація зусиль з метою підтримки досліджень для прискорення розробки вакцини проти коронавірусу.
4. Вирішення економічних питань, оскільки криза, що вдарила по Європі і по світу, несе економічні і соціальні наслідки.
5. Репатріація європейських громадян, які зараз перебувають в третіх країнах і хочуть повернутися додому.
6:03 Число випадків внутрішньосімейного насильства у Франції, при яких необхідне втручання поліції, зросла на 32 відсотки після введення суворих обмежувальних заходів для боротьби з поширенням коронавірусу.
Раніше повідомлялося, що в Китаї після завершення карантину значно зросла кількість заяв на розлучення.
5:31 США можуть отримати вакцину від коронавірусу до весни 2021 року, коли прогнозується наступний сезон захворювання, заявив директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі.
4:03 Компанія Bauer, що займає виробництвом спорядження для хокею, переобладнає свої заводи для виробництва медобладнання.
3:29 Команда вчених з Лондонського Університету Брюнеля, Ланкастерського університету і Університету Суррея розробила надшвидкий тест на новий коронавірус, який можна провести в домашніх умовах. Він коштує п'ять доларів.
2:54 Геном коронавірусу нового типу на 96 відсотків збігається з геномом вірусу кажанів, але проникає він в людські клітини завдяки шиповидному білку, який характерний для версії цього вірусу у яванських панголінів. На думку вчених, новий коронавірус - химера, яка вийшла внаслідок мутації двох вірусів.
2:17 Університет Джонса Хопкінса повідомив, що кількість заражених коронавірусом у США складає 82 404 особи, що виводить країну на перше місце за цим показником.
1:58 У лікарні Криму з ознаками ГРВІ госпіталізовано 1 447 осіб, у 1039 з них знайшли пневмонію. Про коронавірусний статус не повідомляється.
1:32 Фахівці з лікарні Університету Джорджа Вашингтона показали на відео, як коронавірус COVID-19 вражає легені людини.
1:03 В Україні зафіксовано 196 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Related

Події в Україні 1334293053839539601

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item