Ціни на нафту знову падають: реакція на заборону в'їзду до США

Ціни на нафту знову падають: реакція на заборону в'їзду до США

Ціни на нафту знову знижуються в четвер разом з іншими ринками після заборони Дональдом Трампом подорожей з Європи до США у зв'язку з тим, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала спалах коронавірусу пандемією.
Хвилювання на ринку збільшуються загрозою хвилі дешевої нафти з Саудівської Аравії, яка обіцяла підняти видобуток нафти до рекордно високого рівня в ході цінового протистояння з Росією, пише Рейтер.
Нафта марки Brent впала на 4,36% до $34,23 за барель, а WTI - на 4,28% до $31,57 за барель. Ринок акцій впав після того, як Трамп повідомив, що США припинять всі поїздки з Європи до США для стримування епідемії коронавірусу. Заборона на поїздки, яка виключає Великобританію, "надзвичайно сильно вдарить по американських авіакомпаніях", повідомила галузева асоціація США.
9 березня ціна на нафту обвалилася на 31%. За кілька днів до того Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) і Росія не продовжили угоду про зменшення видобутку. Чинна закінчується 1 квітня. Передбачалося, члени ОПЕК зменшать виробництво на 1 млн барелів, а ще 500 тис. барелів припаде на інші країни, найбільша з яких — Росія. Москва відмовилася.Після цього Саудівська Аравія оголосила зниження цін на сировину. Вартість марки "Брент" впала до $31. Наприкінці лютого вона коштувала майже $50. Це — найстрімкіше здешевшання нафти після війни в Перській затоці 1991-го

Related

Економіка 2163962251341566473

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item