Дієтологи розповіли, в чому користь і шкода вживання сала на ніч

Чи варто вживати сало після 18 години.
Дієтологи розповіли, в чому користь і шкода вживання сала на ніч
Багато людей засвоїли для себе істину, що вживання їжі на ніч не бажане, але фахівці сперечаються з приводу даного правила, через те, що лягати спати голодними ще небезпечніше ніж ситими. На думку дієтологів, можна їсти після 18:00, тільки якщо їжа буде правильною. В цьому спорі піднялося питання про користь і шкоду сала на ніч.
Чи варто вживати сало на ніч
Фахівці всього світу прийшли до висновку, що невеликий перекус на ніч, а головне — правильний має ряд позитивних моментів. Наприклад, це стабілізує цукор в крові та з допомогою гормону глюкагону спалює жири, що благотворно позначається на фігурі.
Фахівці впевнені, що голод перед сном негативно позначається на психологічному стані людини. Порожній шлунок перед сном викликає стресовий стан в організмі та підвищує занепокоєння, що своєю чергою робить сон не повноцінним.
Важливим моментом є той факт, що далеко не кожен продукт може виявитися корисним для вживання перед сном. Більш менш користь людині від пізньої вечері може принести така страва як суп, каша, риба, рис. Але дієтологи радять звернути особливу увагу на сало, тому, що цей продукт вважається дієтичним і може стати позитивним перекусом на ніч. Сало не містить вуглеводи, що робить його «легким».
Сало — багате на холестерин (тільки хороший), що благотворно позначається на судинах і суглобах людини. Тільки фахівці говорять про солоне сало, а от смажене або копчене не є корисним для організму.
Міра у вживанні сала дуже важлива
Сало — це продукт з великим вмістом калорій і жиру, але найголовніше, що в ньому є арахідонова кислота, яка на думку фахівців знищує шкідливий холестерин в людському організмі. Дієтологи наполягають на користь сала саме з-за цього впливу. Але надмірні дози можуть викликати запальні процеси.
Солоне сало більш менш вважається корисним для організму і часто ажіотаж саме на дану продукцію. Тільки таке поєднання продуктів створює не дуже втішний альянс і може призвести до негативного впливу на судини.
Якщо людина дотримується правильного харчування і може вважати себе повністю здоровою, то навіть при такій умові вживання сала більше декількох разів у тиждень вважається шкідливим. Також не більше 3 шматочків.
Людям з проблемами ваги та при наявності діабету краще обмежити себе у вживанні сала, а їсти його як делікатес по особливих днях. Фахівці відзначають, що при таких проблемах з організмом ці особи повинні скоротити вживання сала до 4 разів в рік.
З чим краще поєднувати вживання сала
Вживання сала має бути правильним і при цьому його потрібно вміти поєднувати з іншими продуктами, щоб не нашкодити організму. На думку фахівців, цей продукт чудово поєднується з цільнозерновим хлібом, тому, що в ньому багато клітковини, яка мінімізує вплив сала на підшлункову. Коли жири надходять в організм людини, то роблять сильний вплив на цей орган, що робить його роботу складнішою. У той час як хліб даного виготовлення, завдяки високому вмісту клітковини полегшує його роботу і допомагає травній системі.
Якщо немає можливості придбати цільнозерновий хліб або з інших причин його немає, то його можна замінити на висівки. Фахівці впевнені, що навіть вживання сала з звичайним хлібом, але при цьому з додаванням висівок допоможе уникнути неприємних наслідків і убезпечити себе від негативного впливу на організм.

Related

Смачно 2867227266248355747

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item