Смерть від COVID-19 в Тернополі: подробиці

Смерть від COVID-19 в Тернополі: подробиці
Заражений коронавірусом помер у лікарні

Уражений знаходився в лікарні неповних дві доби, йому проводилося інтенсивне симптоматичне лікування.

 
Директор інфекційного відділення Тернопільської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайковський розповів про смерть померлого від коронавірусу чоловіка, пише Сегодня в середу, 25 березня.
 
За його словами, смерть сталася несподівано.
 
"Пацієнту був поставлений діагноз "коронавірусна інфекція", і внаслідок цього захворювання він помер сьогодні вранці. Причина смерті - тромбоемболія", - повідомив лікар.
 
Він зазначив, що хворий перебував у лікарні неповних дві доби, йому проводилося інтенсивне симптоматичне лікування, а стан не викликав побоювань.
 
"Він до нас надійшов у стані між середнім і важким. Але після проведеного лікування стан пацієнта покращився, він відчував себе нормально, самостійно підтримував гемодинамічні показники. У нього була достатня сатурація, на рівні 95. Він відчував себе краще, ніж до вступу. Незважаючи на лікування, пацієнту раптово стало погано і настала смерть", - розповів Чайковський.
 
Лікар також повідомив, що чоловік проживав один, у нього є дорослі діти - дві доньки. Вони будуть організовувати всі процедури із захоронення.
 
"Згідно з протоколом, тіло ми замотали в простирадла, які оброблені дезінфікуючим засобом, і закрили в герметичний пакет. Тіло покійного буде упаковано в труну, і, відповідно, рідні зможуть його поховати відповідно до рекомендацій наших епідеміологів", - підсумував лікар.
 
Увесь персонал, який контактував із хворим, був забезпечений всіма засобами захисту.
 
На сьогоднішний день у Тернопільській лікарні швидкої допомоги перебувають троє пацієнтів, у яких лабораторно підтверджено COVID-19. Ще у одного - підозрюють інфікування.
 
Нагадаємо, жителів Тернополя просять повідомляти про тих, які приїхали з-за кордону, особливо якщо ті не дотримуються двотижневої самоізоляції.
 
Раніше в Тернополі зафіксували перший випадок COVID-19. Інфекцію знайшли у лікаря-стоматолога, який недавно повернувся з Австрії.
 

Related

Суспільство 7877406236869064065

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item