«Кінець світу післязавтра»: Землі загрожує 4х-кілометровий астероїд вбивця

«Кінець світу післязавтра»: Землі загрожує 4х-кілометровий астероїд вбивця
Астероїд тисяча дев'ятсот дев'яносто вісім OR2 є кам'яну брилу діаметром до 4 кілометрів. 

Якщо такий вріжеться в Землю, трапиться катаклізм, з яким планета ще не стикалася. Саме з цим об'єктом Земля зустрінеться вже 29 квітня. На щастя, зустріч пройде на безпечній, хоча і вельми близькою, дистанції. Так, у всякому разі, стверджують російські вчені, пише РБК Україна. 6,3 мільйона кілометрів - це все-таки далеко, щоб хвилюватися навіть через будь-яких гравітаційних, електромагнітних або інших наслідків. Наприклад, Місяць, який, як відомо, істотно впливає на земне життя, ближче до нашої планети в 16 разів.

Єдиний значущий ефект від такого щодо близького прольоту великого астероїда - можливість поспостерігати за ним, щоб знати, з чим ми можемо зіткнутися в майбутньому. І то тільки за допомогою спеціальної оптики і обладнання, простим громадянам розгледіти його на тлі зоряного неба не вийде. Дослідники говорять, що саме по собі це небесне тіло не стало для землян несподіванкою. Його вже досить давно - в 1980-х роках - помітили, а офіційно зафіксували, як зрозуміло з назви, в 1998 році. Весь цей час за об'єктом ведеться пильне спостереження, оскільки він визнаний небезпечним. Сучасна наука дозволяє з великою точністю прогнозувати орбіту астероїда, тому може однозначно відповісти на лякаючий питання, чи станеться післязавтра кінець світу? Ні, не станеться.

Ось і вся сенсація, скажете ви. Але не все так просто. Такі «малюки» зазвичай не приходять одні - вони тягнуть за собою безліч дрібніших уламків, передбачити рух яких не під силу жодному комп'ютера. Але і тут астрономи не бачать приводу для переживань, тому що для 1998 OR2 такий смертоносний хвіст мало можливий. Найближча зустріч з цим астероїдом не остання - прогнозується, що за 2079 і 2127 роках він виявиться максимально близько - всього в 2 мільйони кілометрів від Землі.

В даний час найбільше лякає астероїд Апофіс, який вже в 2029 році виявиться на відстані 38 тисяч кілометрів.

Related

Цікаво 2465187191843098004

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item