Чай в пакетиках може привести до онкології: лікарі назвали причину

Чай в пакетиках може привести до онкології: лікарі назвали причину
Ні для кого не секрет, що чай - це один з найбільш бажаних напоїв, що володіє цілим переліком корисних компонентів. 

Так, якщо на вулиці холодна погода, то чай допомагає якнайкраще зігрітися по приходу додому. Більш того, особливо корисний цей напій при застудах, особливо, якщо в нього додати мед, лимон, малину, калину та інші корисні добавки. Проте, сьогодні більшість людей люблять пити чай не в вигляді листя і заварки, а в пакетиках. Потрібно відразу відзначити, що тільки деякі з них знають і розуміють, що насправді пакетовані чаї можуть завдати шкоди організму.

За інформацією інтернет-порталу «Медицина 2.0», група вчених з Канади провела експеримент, за результатами якого стало ясно, що чай в пакетиках може спровокувати розвиток онкологічного захворювання через шкідливого матеріалу, використовуваного в процесі виробництва.

Виявилося, що один пакетик чаю містить приблизно 13 мікрограмів шкідливих хімічних речовин. Відповідно, полімерні частинки, які проникають в наш організм в процесі вживання такого чаю, негативно впливають на функції кишечника. Більш того, говорять фахівці, мікропластік, який використовується при виробництві, не може перетравлюватися в шлунку, а також погано виходить з кишечника. Але найнебезпечніше в такому пластику то, що коли він знаходиться в організмі, то може викликати небезпеку виникнення онкозахворювань.

Цей же мікропластік, кажуть вчені, є в більшій частині пакетиків чаю, в складі яких містяться тільки натуральні речовини. З урахуванням цього факту фахівці не рекомендують заварювати чай, що міститься в пакетиках, навіть якщо він брендовий і дорогий. Найкращий вихід, як підкреслили фахівці, купувати чай в листі, а не в пакетиках.

У той же час, експерта вдалося з'ясувати, що зелений чай інакше позначається на організмі. Не секрет, що в зеленому чаї є корисні компоненти, що сприяють у виведенні різних шлаків з організму. Також дані речовини здатні забезпечити стабільність в роботі такого важливого органу, як печінки.

Раніше медики розповіли, чому чай небажано пити перед сном. Виявилося, що це загрожує безсонням в зв'язку з вмістом в ньому кофеїну. Більш того, лікарі не рекомендують пити заварений міцний чай. Досить міцний чорний чай здатний привести до серйозних порушень в роботі печінки.

Related

Здоров'я 2603980828360619816

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item