Стандарти НАТО?: Таран звільнив досвідченого полковника ЗСУ, якого довго навчали в ЄС

Стандарти НАТО?: Таран звільнив досвідченого полковника ЗСУ, якого довго навчали в ЄС

Міністр оборони України Андрій Таран відправив у запас досвідченого полковника ЗСУ Віктора Кевлюка, який довго проходив навчання в ЄС. 
Про це повідомляє його дружина Ірина Кевлюк на своїй сторінці в Facebook.
“Ось і все – я дружина офіцера, звільненого в запас. Наказ підписаний міністром оборони – Віктор Анатолійович у вільному польоті… Чи здивована я? Ні. За останній час звільнилася така кількість офіцерів, що я цього інтуїтивно чекала. Правда, думала, що це буде після закінчення контракту і за власним бажанням”, – ідеться в повідомленні.
Ірина заявила, що здивована звільненням чоловіка, оскільки у нього є цілий список доказів профпридатності:
  • освіта артилериста з відзнакою;
  • сертифікати СМР-2 на знання англійської та німецької мов (ще розмовляє польською і вчить арабську);
  • міжнародний досвід співробітництва з НАТО;
  • автор не тільки законодавства про службу в резерві, але й один з тих, хто створював цю систему;
  • знання і досвід в мобілізаційної роботи (5 хвиль мобілізації проведено; сформовано 4 бригади, 2 полка, 3 батальйони, відновлено роботу системи військових комісаріатів понад 40 адм.);
  • співавтор документів / методичних рекомендацій щодо функціонування системи СІМІС;
  • участь в АТО;
  • вік не пенсійний і висновок ВЛК “придатний”;
  • проходив поліграф, який показав, що він не є зрадником або залежним людиною.
“Людина інтелігентна, вихована, принципова, патріот, ерудована… Які ж ви самозакохані люди, панове! Стандарти НАТО? j-структура? Ну-ну… Якщо раптом, друзі, почуєте, що «немає кадрів, усі не такі», – згадайте мій пост”, – пише Ірина.
За її словами, Віктор у 2014 році закінчив перший факультет Національного університету оборони України імені Івана Черняхівського. Ірина наголосила, що зараз у ЗСУ з випускників ВНЗ залишилася лише одна людина.
“Чому держава витратила кошти на підготовку фахівців, а потім нічого не запропонує? Погано вчили? Навіщо дали дипломи? Чому даремно витрачені кошти платників податків? Кадрова політика у ЗСУ – «обняти і плакати», – йдеться в пості.
Ірина зазначила, що в минулому році її чоловік проходив навчання в Міжнародній бізнес-школі, на що фонд “Повернись живим” витратив 80 тисяч гривень. Вона згадала, що полковник проходив співбесіду на посаду головного консультанта в ОП.
“Оформили документи – знову тиша: то зміна керівників, то «ні-ні, все в силі: ми пам’ятаємо про вас». Думала, амнезія, але з’ясувалося сьогодні, що і директорат ліквідували, і людей, які проводили співбесіди, звільнили”, – йдеться в пості.
Ірина заявила, що не бачить майбутнбого для країни, в якій експерти з питань оборони і безпеки навчалися в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого і проходили кілька курсів.
“Спеціально читала біографії і інших заступників керівника ОП: майже всі з “95 кварталу”. Можете самі переконатися. Є, наприклад, «кадр» з освітою Запорізький будівельний технікум, а через 15 років школа бізнесу – все! А ось такі люди, як Віктор Анатолійович, ідуть на «відпочинок»!” – пише Ірина.
Вона зазначила, що кілька днів після підписання рапорту про звільнення її чоловіка, йому дзвонили багато разів, щоб дізнатися, чи правда полковника ЗСУ відправили в запас і радили звертатися до інстанцій. За словами Ірини, вона спочатку була засмучена звільненням чоловіка, але потім зрозуміла, що у цього є свої плюси.
“Може, мені “за державу прикро»? Ні! Держава заслуговує керівників, яких обрала”, – підсумувала Ірина.
Варто зазначити, що в 2019 році начальник цивільно-військового співробітництва об’єднаного оперативного штабу ЗСУ Віктор Кевлюк брав участь у міжнаціональних військових навчаннях НАТО Combined Resolve XII в Німеччині разом із механізованою ротою 93 омбр ЗСУ “Холодний Яр”.

    Related

    Події в Україні 8245701012261374558

    Post a Comment

    emo-but-icon

    Пошук у цьому блозі

    Читають

    Свіже

    Add to Any

    Свіже

    РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

    Варто подивитись

    Нас відвідали

    Лічильники

    item