Посол США у ФРН заявив про нові санкції для ПП-2

Посол США у ФРН заявив про нові санкції для ПП-2
Укладання труб Північного потоку-2 припинено із 21 грудня

Американці мають намір якщо не запобігти завершенню будівництва Північного потоку-2, то перешкодити введенню його в експлуатацію, пишуть німецькі ЗМІ.

 
Посол США в Німеччині Річард Гренелл повідомив про наміри Вашингтона ввести нові санкції проти російського газопроводу Північний потік-2. Про це він сказав у коментарі газеті Handelsblatt, оприлюдненому у вівторок, 26 травня.
 
"Нові санкції знаходять схвалення всіх партій, - сказав він напередодні свого відходу з посади посла США в Німеччині. - Незважаючи на виборчу кампанію, процес прийняття законопроекту може бути дуже швидким".
 
Відзначається, що американці мають намір якщо не запобігти завершенню будівництва трубопроводу, то перешкодити фізичному введенню Північного потоку-2 в експлуатацію. Поки що незрозуміло, яку форму можуть прийняти нові санкції. Але Handelsblatt вказує, що однією з можливостей була б загроза торгових штрафів тим компаніям, які використовують спеціальне обладнання для обслуговування трубопроводів.
 
Санкції проти російських покупців газу також обговорюються у Вашингтоні, йдеться в статті.
 
Гренелл жорстко закликав уряд ФРН загалом переглянути політику щодо Росії.
 
"Німеччина повинна припинити годувати звіра, тоді як сама недостатньо платить для НАТО", - заявив він.
 
У свою чергу оператор газопроводу Північний потік-2 - Nord Stream 2 AG - і партнери проекту вважають, що швидке завершення трубопроводу відповідає інтересам енергобезпеки Європи, повідомляє ТАСС. При цьому будь-яка загроза санкцій є незаконною дискримінацією європейських компаній, заявив прес-секретар Nord Stream 2 AG Єнс Мюллер.
 
Раніше у вівторок повідомлялося, що ЗМІ назвали "єдиний спосіб" зупинити Північний потік-2, вказавши як останній спосіб саме нові санкції США.
 
Як відомо, минулого тижня Федеральне мережеве агентство Німеччини прийняло рішення вивести газопровід Північний потік з-під дії норм Газової директиви ЄС на території країни строком на 20 років.

Related

Економіка 8513248963753869212

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item