У ДБР розповіли про події в музеї

У ДБР розповіли про події в музеї
ДБР задіяло спецпідрозділ для проведення слідчих дій у музеї Гончара

Петро Порошенко, дізнавшись про можливий приїзд слідчих Бюро, залишив свою дружину і поїхав, заявили у відомстві.

 
Державне бюро розслідувань повідомило про завершення слідчих дій у музеї Івана Гончара і розповіло подробиці ситуації із врученням виклику на допит п'ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка. Про це йдеться в заяві відомства, опублікованій 26 травня.
 
Як стверджують у ДБР, Порошенко жодного разу не відреагував на неодноразові повідомлення про виклик на допит. Тому, дізнавшись зі ЗМІ, що п'ятий президент перебуває у музеї Гончара, туди вирушили працівники відомства "з метою вручення повідомлення про виклик на допит і проведення слідчих дій".
 
"Петро Порошенко, дізнавшись про можливий приїзд слідчих ДБР, залишив свою дружину і поїхав із музею. Саме дружина Порошенка як родич свідка відповідно до вимог КПК України й отримала повістки про виклик на чергові допити. Звертаємо увагу, що дії працівників ДБР проводилися відповідно до Кримінальнго процесуального кодексу", - відзначили в Бюро.
 
При цьому, як підкреслили в ДБР, "адміністрація музею та інші особи перешкоджали проведенню слідчих дій".
 
"З огляду на обставини, які відбувалися на території музею, для належного проведення необхідних слідчих дій було задіяно спецпідрозділ Державного бюро розслідувань", - заявили у відомстві.
 
Зазначено, що під час виконання обов'язків спецпідрозділ не застосовував жодних заходів фізичного впливу.
 
Нагадаємо, в понеділок, 26 травня, Порошенка чекали на допит у справі про картини, виставку яких він влаштував у музеї Гончара.
 
П'ятий президент приїхав на захід і заявив, що законно придбав полотна. Він підкреслив, що біля кожної із 43 виставлених картин представлені оригінали митних декларацій.
 
Як пізніше повідомили ЗМІ, співробітники ДБР прорвалися в будівлю музею, розштовхуючи пресу і народних депутатів. У момент штурму сталася бійка між правоохоронцями та присутніми на місці депутатами від партії Європейська солідарність.
 
У свою чергу в Бюро спростували повідомлення про штурм і повідомили про проведення слідчих дій.

Related

Політика 3446713327087551718

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item