Для буковинських медиків не вистачило грошей - МОЗ

Для буковинських медиків не вистачило грошей - МОЗ
Максим Степанов розповів про хід виплат медикам

Чотирнадцять регіонів вже виплатили всі надбавки до 300% за березень лікарям, які лікували пацієнтів з COVID-19.

Медики 14 регіонів, які борються з коронавірусом, вже повністю отримали надбавки за березень, а решту регіонів - "застрягли в бюрократичній тяганині". Про це в суботу, 16 травня, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час наради в Офісі Президента, передає прес-служба ОП.
"Чотирнадцять регіонів вже виплатили всі надбавки до 300% за березень лікарям за безпосередню роботу з пацієнтами з коронавірусною інфекцією COVID-19", - йдеться в повідомленні.
Також наголошується, що при цьому в Миколаївській області не фіксували жодного хворого на COVID-19 в березні, а Чернівецька область, де поширення хвороби було найбільшим, зажадає дофінансування.
"Інші регіони завершать виплату надбавок на початку наступного тижня", - йдеться в повідомленні.
У свою чергу Зеленський заявив, що отримав позитивні відгуки медиків, які отримали надбавки.
"У Херсонській області всі виплати завершилася минулого тижня, серед лідерів - і Дніпропетровська та Львівська області. Водночас Волинь, Луганська та Рівненська області та деякі інші області досі застрягли в бюрократичній тяганині. А треба починати вже виплати за квітень", - наголосив Зеленський.
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що зараз лікарні укладають угоди з Національною службою здоров'я України для виплати надбавок за роботу з пацієнтами з COVID-19 за квітень, і пообіцяв зробити все можливе для прискорення процесу.
Нагадаємо, напередодні Степанов повідомляв, що в 12 областях повністю розрахувалися з медиками за березень.
Раніше повідомлялося, що в МОЗ вважають, що лікарні повідомляють не про всіх випадки COVID-19 серед медичних працівників.

Related

Суспільство 8871137061327242742

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item