ДБР розслідує зупинку атомних енергоблоків

ДБР розслідує зупинку атомних енергоблоків
Південно-Українська АЕС

Бюро зацікавилося діями чиновників Міненерго, які змінили енергобаланс на користь закупівлі електроенергії у приватних компаній.

Держбюро розслідувань почало розслідування стосовно посадових осіб Міненерго в зв'язку зі зниженням потужності енергоблоків атомних електростанцій на користь збільшення обсягів закупівлі електроенергії у приватних компаній. Про це повідомляє прес-служба ДБР у четвер, 7 травня.
"Посадові особи Міністерства затвердили оновлений прогнозний баланс електроенергії об'єднаної енергетичної системи України на 2020 рік. Ним передбачено виведення підприємства державного сектора економіки атомної галузі в резерв і роботу на зниженій потужності енергоблоків. Натомість збільшено обсяг закупівлі електроенергії у приватних компаній", - нагадали в бюро.
У зв'язку з цим, як зазначають в ДБР, відбувається зниження виробництва атомної галузі на 8,6%, що може призвести до зупинки енергоблоків АЕС, "збитків державному бюджету України та банкрутства об'єкта державної власності, який має стратегічне значення для економіки і безпеки держави" .
Як повідомлялося, Міненерго пропонує АЕС зайнятися майнінгом криптовалют, щоб не знижувати генерацію. А також доручило актуалізувати плани із закупівлі ядерного палива у зв'язку зі зменшенням обсягів виробництва електроенергії блоками АЕС.
У свою чергу, НКРЕКУ для вирішення кризової ситуації в енергетиці пропонує підвищити вартість електроенергії для населення.

Related

Економіка 5694352001666262737

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item