Підійшов до розгадки. Вбивство дослідника Covid

Підійшов до розгадки. Вбивство дослідника Covid
Вбивство дослідника у США

У США застрелили вченого, який, за словами його колег, "був на порозі важливого відкриття" щодо коронавірусу, мотиви вбивці невідомі.

 
Навколо пандемії коронавірусу все більше містики і конспірології. Білл Гейтс, вишки 5G уже були. Зараз найбільше обговорюється походження вірусу з лабораторії в Ухані. Але сьогодні у скарбничку конспірологів додалася нова гаряча інформація.
 
Бінга Лю - 37-річного дослідника зі Школи медицини Університету Піттсбурга - знайшли мертвим у власному будинку. Бінг Лю вивчав коронавірус і міг бути на порозі важливого відкриття.
 
Ми зібрали інформацію про дивне вбивство.
 
Суїцид на місці вбивства
 
Бінг Лю отримав кілька вогнепальних поранень у своєму будинку в містечку Росс неподалік від Піттсбурга. Місцеві ЗМІ з посиланням на представників влади пишуть, що він отримав вогнепальні поранення в голову, шию, тулуб і кінцівки.
 
Вбивця був ідентифікований поліцією як 46-річний Хао Гу. Поліція повідомила, що Хао Гу і Бінг Лю були знайомі, але можливий мотив вбивства не розкрила. Хао Гу застрелився у своїй машині приблизно за 100 метрів від місця вбивства.
 
Під час вбивства дружини Бінга Лю не було вдома, дітей у пари немає. З будинку нічого не зникло.
 
Убитий учений Бінг Лю
 
На порозі відкриттів
 
Бінг Лю спеціалізувався на комп'ютерному моделюванні й аналізі динаміки біологічних систем.
 
У заяві Університету Піттсбурга у зв'язку з його смертю йдеться, що він був видатним дослідником і зробив унікальний внесок у науку.
 
Колеги кажуть, що вчений ось-ось повинен був отримати важливі результати досліджень клітинних механізмів впливу коронавірусу на організм людини і спричинених ним ускладнень. Колеги вченого пообіцяли зробити все можливе, щоб закінчити його дослідження і тим самим віддати належне його науковим досягненням.
 
Івет Бахар, керівник Бінга Лю і глава лабораторії, у якій він працював, повідомила ЗМІ, що він саме почав отримувати цікаві результати досліджень.
 
За її словами, вихідними вона відправила йому кілька електронних листів і була здивована, що він не відповідає. Івет Бахар каже, що Бінг Лю не повідомляв про якісь побоювання за своє життя.
 
На думку поліції, відносини між ученим і вбивцею Хао Гу ніяк не були пов'язані з дослідженнями коронавірусу, які проводив убитий. Мотив убивства поліція ще з'ясовує.
 
Вакцина в Піттсбурзі
 
У квітні вчені з Медичної школи Університету Піттсбурга, у якій працював і Бінг Лю, створили перший прототип вакцини проти коронавірусу у вигляді мікроголкового пластиру, який поміщається на кінчику пальця.
 
Вакцина на основі вірусного антигену доставляється в шкіру за допомогою мікроголки, розташованої на поверхні пластиру, розміром із кінчик пальця. Мікроголковий пластир містить 400 крихітних мікроголок із цукрів і білків, які повністю розчиняються, не залишаючи слідів.
 
Згідно з результатами дослідження на мишах, за такої форми введення вакцини у тварин через два тижні вироблялися антитіла, специфічні до SARS-CoV-2, в тій кількості, якої достатньо для нейтралізації вірусу.
 
Такий вид вакцини може бути швидко виготовлений у промислових масштабах. Одна з істотних переваг такого пластиру - це те, що його не потрібно тримати в холоді під час зберігання або транспортування. Важливо і те, що вакцина з мікроголками зберігає свою ефективність навіть після ретельної стерилізації гамма-випромінюванням.
 
"У розробці ми взяли за основу метод "подряпини", який використовується для доставки на шкіру вакцини проти віспи, але в його високотехнологічній версії, яка є ефективною і зручною для пацієнта. І це насправді безболісно", - повідомив Луї Фалло, професор дерматології в Медичній школі Піттсбурга, який є одним із дослідників.
 
Відзначається, що вакцина під назвою PittCoVacc (Pittsburgh Coronavirus Vaccine) працює так само, як щеплення від грипу: шляхом введення в організм шматочків самого вірусного білка, зробленого в лабораторії.

Related

Події у світі 5312864263872105197

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item