Названо ім'я заступника Кучми в ТКГ у Мінську

Названо ім'я заступника Кучми в ТКГ у Мінську
Стало відомо, хто стане заступником Кучми в ТКГ

Новий заступник Леоніда Кучми повинен дати мінським переговорам "новий імпульс", заявив Андрій Єрмак.

 
Заступником глави української делегації на переговорах у Мінську буде віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак на онлайн-дискусії Пандемія, реформа, війна і мир: погляд з Українського Білого дому в понеділок, 4 травня.
 
"Сьогодні дуже важливо дати Мінському процесу новий імпульс, й Україна це робить. Сьогодні ми виступили з ініціативою підвищити рівень представництва делегацій у Мінську в Тристоронній контактній групі. Тобто тепер поряд із керівником нашої делегації паном Кучмою, його заступником стає віце-прем'єр- міністр Резніков, а також ми додаємо до представництва в кожній підгрупі представників відповідних міністерств на рівні не нижче заступника міністра, також додаємо представників парламенту", - сказав Єрмак.
 
Він додав, що кілька голів профільних комітетів також будуть долучені до роботи в підгрупах.
 
За словами керівника ОП, українська сторона сподівається, що Росія також посилить свою делегацію в ТКГ у Мінську слідом за Україною для підвищення ефективності переговорів.
 
"Ми сподіваємося, що таке посилення нашої делегації в Мінську приведе до того, що на такий же крок підуть і росіяни. І переговори у Тристоронній контактній групі між Україною і Росією за посередництва ОБСЄ стануть більш ефективними", - зазначив Єрмак.
 
Українська сторона докладає максимум зусиль для виконання домовленостей грудневого саміту лідерів нормандського формату, підкреслив глава ОП.
 
"На жаль, я змушений вам сказати, що багато із цих домовленостей досі не виконані. Безумовно, є досягнення. Сьогодні ми звільнили з полону 131 людину. Але продовжують стріляти, не закінчена програма з розмінування, досі не допущений Червоний Хрест, а без цього не можна ефективно продовжувати знаходити всіх наших людей на непідконтрольній території. І досі не узгоджені три нові місця для розведення", - резюмував Андрій Єрмак.
 
Нагадаємо, що раніше Україна в ТКГ зайнялася контролем над держкордоном. Київ ініціював створення робочої групи для відновлення контролю над державним кордоном. До складу групи також увійдуть прикордонники і митники Росії.
 
Також повідомлялося, що Україна підготувала 200 прізвищ на новий обмін полоненими. Українська сторона підготувала і передала в ТГК список із 200 осіб, яких вимагають для обміну.

Related

Політика 3117062667669441266

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item