Польща починає будівництво стратегічного газопроводу Baltic Pipe

Польща починає будівництво стратегічного газопроводу Baltic Pipe

У найближчі дні почнеться будівництво газопроводу Baltic Pipe, повідомив президент Польщі Анджей Дуда.


Влада Польщі приступають до будівництва газопроводу Baltic Pipe, повідомив в понеділок президент країни Анджей Дуда, виступаючи із заявою по телебаченню.

«Фактично починається будівництво Baltic Pipe, тобто того відомого газопроводу, який пройде спочатку з норвезького шельфу до Данії, а потім через Данію в Польщу, на наше узбережжя», - заявив він. Як підкреслив польський лідер, безпосередньо будівельні роботи почнуться в найближчі дні.

«30 квітня компанія Gaz-System (оператор польської мережі газопроводів - Ред.) Підписала контракт на реалізацію цього проекту з фірмою Saipem Limited», - інформував Дуда, повідомивши, що проект отримав всі необхідні дозволи. «Цей проект має велике значення для економіки Європи, енергетичного суверенітету ЄС», - зазначив президент, підкресливши, що поставляється через цю магістраль газ Польща зможе пересилати пізніше, зокрема, на Україну.

Глава Gaz-System Томаш Стемпень в свою чергу зазначив, що вартість усього проекту Baltic Pipe становить «більш € 1,5 млрд». «Сам контракт, який ми підписали, - це близько € 280 млн», - додав він.

Читайте також: На карантині український авторинок скоротився майже вдвічі
Baltic Pipe - проект газопроводу, який повинен зв'язати родовища на норвезькому шельфі в Північному морі з Польщею через Данію. Проект передбачає три етапи: з'єднання норвезьких і датських систем передачі газу, розширення інфраструктури Данії, а також будівництво труби Baltic Pipe, яка з'єднає Польщі та Данії по дну Балтійського моря. Планована потужність газопроводу - 10 млрд кубометрів на рік. Завершити будівництво уряд Польщі має намір на 1 жовтня 2022 року.

Газопровід стане енергетичною безпекою не тільки Польщі, та України.

Related

Економіка 7611784002614013508

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item