Суперкомп'ютер допоміг обчислити препарати від коронавірусу

Суперкомп'ютер допоміг обчислити препарати від коронавірусу
Суперкомп'ютер назвав препарати, які лікують від Covid-19

Вчені за допомогою суперкомп'ютера склали список лікарських препаратів, які можуть бути ефективні при лікуванні COVID-19.

 
Ефективність противірусних препаратів в боротьбі з коронавірусом проаналізували за допомогою суперкомп'ютера MOGON II. Відповідне дослідження опублікували на сайті Університету Майнца в Німеччині в середу, 6 травня.
 
Суперкомп'ютер провів 30 млрд одиночних обчислень з 42 тисячами різних медичних речовин, описаних у відкритих базах даних.
 
"Цей метод комп'ютерного моделювання відомий як молекулярне стикування, і він використовується в науці протягом багатьох років", - сказано у звіті.
 
Відзначається, що дослідження проводилося близько двох місяців. Суперкомп'ютер знайшов засоби проти гепатиту C, які мають здатність зв'язувати і нейтралізовувати частки коронавірусу. У їх число увійшли сімепревір, парітапревір, гразопревір і велпатасвір.
 
При перевірці розрахунків комп'ютера вчені помітили, що коронавірус і збудник гепатиту C можна віднести до одноланцюгових РНК-вірусів.
 
"Результати нашої наукової роботи необхідно підтвердити лабораторними експериментами і клінічними випробуваннями", - підкреслив учасник дослідження професор Томас Ефферт.
 
Нагадаємо, що в Україні на людях будуть випробовувати препарат від коронавірусу. Клінічні випробування будуть проводитися в п'яти лікарнях - дві з яких знаходяться в Києві і по одній у Львові, Одесі та Білій Церкві.
 
Також повідомлялося, що Україна отримала від Індії препарат проти коронавірусу. Також уряд України отримав партію вакцин від тифу, менінгіту, холери та малярії. Препарати направлять українському миротворчому контингенту в Конго.
 

Related

Технології 8490131873938384156

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item