Грузія подякувала Україні за відмову Саакашвілі у високій посаді

Грузія подякувала Україні за відмову Саакашвілі у високій посаді
Сьогодні Саакашвілі розкрив свою посаду

Грузинська влада подякувала українському парламенту, що той не став призначати Саакашвілі на пост віце-прем'єра з реформ.

 
У Грузії подякували представникам українського парламенту за те, що вони не підтримали призначення екс-президента Михайла Саакашвілі на посаду віце-прем'єра з питань реформ, пише ТАСС.
 
З такою заявою виступив віце-спікер грузинського парламенту Мамука Мдінарадзе.
 
"Я хочу сказати Раді і нашим колегам, більшій їхній частині, велике спасибі за розсудливість і врахування наших позицій. Факт, що в Раді розгляд його (Саакашвілі - ред.) кандидатури на посаду, про яку йшла мова, не відбувся. Я впевнений, що одним з факторів були і наші звернення, в яких ми говорили про те, що не можна призначати злочинця на будь-яку політичну посаду в дружній країні", - сказав Мдінаразде на брифінгу.
 
Грузинський телеканал Руставі 2 з посиланням на українські ЗМІ повідомив, що Саакашвілі можуть призначити на посаду секретаря Національної ради реформ України.
 
"Я не знаю, чи призначать його радником, консультантом або секретарем. Напевно, на посаді секретаря він і кави без піарників не зможе добре зварити. Принаймні ми впевнені, що парламент зробив так, як це зробив би законодавчий орган будь-якої поважаючої себе країни", - уклав Мдінарадзе.
 
Як відомо, можливе призначення Саакашвілі на пост заступника глави уряду з питань реформ викликало вкрай негативну реакцію у грузинської влади.
 
Прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія пригрозив відкликати посла з Києва для консультацій в разі, якщо таке призначення відбудеться.
 
Спікер парламенту Арчіл Талаквадзе написав листа спікеру Верховної Ради Дмитру Разумкову, в якому просив не призначати екс-президента на політичну посаду.
 
Про те, що призначення Саакашвілі на посаду в Кабміні зіпсує відносини між країнами, зазначила і президент Грузії Саломе Зурабішвілі у своїй заяві.
 
Нагадаємо, Саакашвілі напередодні підтвердив своє призначення в Національну раду реформ. За його словами, він отримає посаду глави виконавчого комітету.
 
Як відомо, у квітні з'явилася інформація, що Саакашвілі може отримати посаду віце-прем'єр-міністра з реформ.

Related

Політика 5100018520707458902

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item