Епіцентром зайнявся Антимонопольний комітет

Епіцентром зайнявся Антимонопольний комітет
АМКУ відкриває справу проти Епіцентру

Робота мереж Епіцентр і Нова лінія під час карантину є отриманням неправомірної вигоди над конкурентами, вважають в АМКУ.

Антимонопольний комітет після отримання копій протоколів Нацполіції за фактом торгівлі забороненими товарами в період дії карантинних заходів у мережах Епіцентр і Нова лінія відкриє справу проти власників. Про це в середу, 6 травня, повідомляє ЕП з посиланням на главу Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексія Хмельницького.
"Обурення громадян щодо роботи деяких мереж під час карантину природне. Ми всі хочемо справедливості. А з точки зору антимонопольного законодавства робота Епіцентру і Нової лінії під час карантину є отриманням неправомірної вигоди над конкурентами", - наголосив він.
За словами Хмельницького, недотримання цими мережами загальнонаціональних обмежувальних заходів могли поставити ці магазини в більш вигідне становище щодо інших магазинів.
В АМКУ додали, що Нацполіція склала протоколи, які зафіксували факти торгівлі забороненими товарами в період дії карантинних заходів у зазначених мережах.
"У найближчі дні чекаємо копії протоколів на порушників від Національної поліції. Після їхнього отримання відкриваємо справу. У разі, якщо дослідження Київського ТО АМКУ підтвердить факти порушення конкурентного законодавства компаніями Епіцентр, Нова лінія або будь-якими іншими порушниками, на них буде накладено штраф в розмірі до 5% від доходу за 2019 рік", - заявив Хмельницький.
За його словами, подібна ситуація зафіксована і з окремими відомими київськими ресторанами.
В АМКУ також повідомили, що збирають матеріали і перевірять будь-які інші компанії, якщо матимуть підстави вважати, що вони зробили аналогічні порушення.
Нагадаємо, 23 квітня в Україну прибув транспортний літак АН-225 Мрія з медичним вантажем. Літак в Києві зустрічали Президент Володимир Зеленський, міністр інфраструктури Владислав Криклій, головний санітарний лікар Віктор Ляшко та інші чиновники. Пізніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що привезений в квітні літаком Мрія медичний вантаж був оплачений компанією Епіцентр, президент Володимир Зеленський зустрічав його, тому що літак є гордістю України, а частина вантажу передавалася в лікарні.
Декількома днями раніше Аваков анонсував покарання ресторанам і гіпермаркетам, серед яких назвав Епіцентр і Нову лінію.

Related

Економіка 1749977685769507636

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item