У Зеленського кажуть, що помилилися, не повідомивши, що в літаку "Мрія" прибув вантаж для "Епіцентру"

У Зеленського кажуть, що помилилися, не повідомивши, що в літаку "Мрія" прибув вантаж для "Епіцентру"

Частину товарів компанія передала безплатно українським лікарням, заявив Кирило Тимошенко.



Офіс президента, ймовірно, припустився помилки, не повідомивши одразу про наявність комерційного вантажу у літаку "Мрія". Про це сказав заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, інформує "5 канал".
Він укотре пояснив, що український літак Ан-225 "Мрія" привіз в Україну з Китаю медичний вантаж за кошти компанії "Епіцентр". Частину товарів компанія передала безплатно українським лікарням.
Тимошенко розповів, що в Офісі президента дізналися про наміри "Епіцентру" роздати третину медичних засобів як гуманітарну допомогу, тому вирішили з Володимиром Зеленським зустріти цей літак.
Для потреб медзакладів компанія привезла 2 млн медичних масок, 70 тис. одноразових костюмів для лікарів і 30 тис. захисних окулярів, – розповів Тимошенко.
"Президент на прес-конференції під час зустрічі "Мрії" сказав, що частина цього вантажу є гуманітарною, частина йде до наших аптек і магазинів, в цьому не було ніякого секрету. Справді, можливо треба було сказати одразу, що це "Епіцентр" чи інша компанія. Може, ми зробили в цьому помилку, але "Епіцентр" заплатив до державного бюджету за літак приватні кошти, привіз вантаж за свої кошти, а частину цього вантажу передав до лікарень. Я не бачу в цьому взагалі нічого поганого", – заявив Кирило Тимошенко.


23 квітня в Україну прибув транспортний літак "Мрія" з медичним вантажем. Його зустрічали президент Володимир Зеленський, міністр інфраструктури Владислав Криклій, головний санітарний лікар Віктор Ляшко та інші чиновники. Загалом "Мрія" привезла 103 тонни медичного вантажу.

Пізніше власник "Епіцентру", народний депутат Олександр Герега написав листи меру Києва Віталію Кличку та нардепам з пропозицією купувати медичні товари протиепідемічного призначення у його магазинах. У своїх листах він вказав, що ці товари доставлені в Україну літаком "Мрія".
Нагадаємо, Володимир Зеленський провів розмову із нардепом та власником ресторану "Велюр" Миколою Тищенком. Про це повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

Related

Політика 1646254136391357462

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item