Розстріл на Житомирщині: пияцтво чи корупція?

Конфлікт в Житомирі У Житомирській області затримали чоловіка за підозрою у вбивстві семи осіб, в поліції спочатку заявили про...

Розстріл на Житомирщині: пияцтво чи корупція?
Конфлікт в Житомирі

У Житомирській області затримали чоловіка за підозрою у вбивстві семи осіб, в поліції спочатку заявили про побутовий конфлікт, але пізніше почали спливати інші подробиці.

У Житомирській області чоловік розстріляв сімох людей. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у своєму Facebook описав це як конфлікт на тлі випивки. І вже навіть встиг озвучити покарання для того, хто стріляв, у вигляді довічного ув'язнення. Але місцеві жителі говорять про рекет і небажання платити "данину" поліції, що і призвело до конфлікту.
Ми зібрали інформацію про криваву ніч на Житомирщині.
Версія Геращенка
За словами заступника міністра внутрішніх справ, в селі Новоселиця Попільнянського району Житомирської області на приватному ставку відпочивала компанія старих друзів-киян. Всього в компанії було дев'ятеро, включаючи законного орендаря ставка - Анатолія Захаренка.
"Після розпиття спиртних напоїв шестеро відпочиваючих лягли спати в сарайчику, що стоїть на березі, а двоє залишилися пити з орендарем ставка. На ґрунті раптово виниклих різких неприязних відносин орендар почав розстрілювати відвідувачів з належної йому гладкоствольної мисливської рушниці марки ІЖ ... Всього він встиг розстріляти сімох людей. Лише один, почувши постріли, встиг втекти в ліс, вийти в село і викликати поліцію", - стверджує Геращенко.
При цьому ще до суду заступник міністра висловив припущення, що "суд не матиме іншого рішення, як довічне позбавлення волі для особи, яка позбавила життя сімох".
Затримання поліцейського
Цікаво, що якраз напередодні стрільби орендар ставка Захаренко посприяв арешту місцевого начальника поліції, який за "невтручання в діяльність, пов'язану з розведенням риби в ставку вимагав з нього 10 тисяч гривень на місяць".
Захаренко здав горе-поліцейського в ДБР. Його взяли на гарячому, про що навіть відзвітувала поліція Житомирської області.
Альтернативна версія
Знайомі Захаренка пишуть в соцмережах, що після того, як поліцейського, який вимагав хабар, затримали, до чоловіка "на розброрку" приїхали АТО-шники, яких він і застрелив.
У гостей була із собою зброю. У прокуратурі визнали, що серед них були колишні учасники АТО, волонтери і діючі службовці Нацгвардії. Під час огляду місця події поліцейські вилучили п'ять одиниць зброї. Встановлено, що вона зареєстрована і належить учасникам події.
Прес-секретар поліції Житомирської області Алла Ващенко визнала, що орендар ставка фігурував в затриманні начальника райвідділу поліції Житомирщини, яке відбулося незадовго до стрільби.
"Компанія приїхала на риболовлю в ніч з 20 на 21 травня, тобто раніше, ніж відбулося затримання начальника райвідділу поліції. Вони знаходилися неподалік від того місця, де це відбувалося ... Теоретично вони могли спостерігати за тим, що відбувається. Дійсно, ці дві події (затримання на хабарі і вбивство) пов'язує те, що і там і там було одне й те саме обличчя - орендар ставка, але говорити про те, що вони приїхали заради того, щоб з ним "розбиратися", не можна. Рибалки після того, як відбулося затримання, разом з орендарем відпочивали, сиділи за столом, а потім між ними виник конфлікт, про його причини зараз збираємо свідчення. Тобто не можна стверджувати, що хтось приїхав заради якихось "розборок", тому що це не сходиться з часовими рамками", - заявила Ващенко.
Спецконтроль
В Офісі генерального прокурора заявили, що взяли під контроль справу про розстріл семи осіб на Житомирщині, який зараз веде поліція.
Національна гвардія підтвердила, що троє із семи загиблих під час нічної стрілянини в Житомирській області є її військовослужбовцями. У Нацгвардії стверджують, що бійці перебували у відпустці, яка була їм надана після тривалого перебування на ротації в районі проведення ООС.

Related

Суспільство 3392729650685428952

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item