Поліція затримала вербувальників українців у наркобізнес РФ

Поліція затримала вербувальників українців у наркобізнес РФ
Багато втягнутих у брудний бізнес українців відбувають покарання в РФ

Вербувальники знаходили людей з матеріальними труднощами і пропонували їм роботу в РФ, після чого втягували їх у наркоторгівлю.

 
У Києві правоохоронці оголосили про підозру групі осіб, які вербували громадян України для наркобізнесу в РФ, про це повідомляється на сайті Нацполіції.
 
Затримані пропонували людям роботу кур'єром-експедитором, а насправді - змушували їх працювати наркодилерами.
 
Слідчі вели розслідування майже чотири роки, за цей час встановлено причетність спільників до нових фактів. Фігурантам загрожує до 15 років з конфіскацією майна.
 
"Співробітники столичної поліції задокументували діяльність злочинної групи з чотирьох осіб, яка протягом 2015-2016 років вербувала жителів Дніпропетровської, Миколаївської та Харківської областей на роботу в РФ. Набір відбувався через сайти оголошень і в офісах, де збирали анкетні дані претендентів і готували їх до відправки в сусідню державу", - йдеться в повідомленні.
 
У ході розслідування було встановлено, що в результаті злочинної діяльності угруповання постраждали 12 чоловіків і жінок.
 
"Вербувальники підшукували жертв серед людей з матеріальними труднощами, яким вони купували квитки на потяг до столиці, а потім - контролювали перетин кордону, де їх зустрічали нібито "роботодавці". Ті вже змушували українців виконувати ту роботу, яку доручали. А це - поширення наркотиків, за що в подальшому вони потрапляли в поле зору правоохоронців і зараз там відбувають покарання", - повідомили в поліції.
 
Зараз затримані двоє братів, кум і друг, всі вони знаходяться під нічним домашнім арештом. Слідчі встановили нові факти причетності фігурантів до інших епізодів, а потім за погодженням Київської міської прокуратури оголосили їм підозру у вчиненні злочинів, передбачених статтею про торгівлю людьми.
 
Як писалося, недавно був затриманий в Україні розшукуваний Інтерполом наркодилер.
 
Нагадаємо, в Києві банда продавала кокаїн і екстазі через Telegram. За цінами "чорного ринку" вартість вилученого правоохоронцями склала понад 330 тисяч гривень.

Related

Гаряча новина 4225068431957708699

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item