Студент привіз в Україну малярію

Студент привіз в Україну малярію
9 травня 22-річний студент помітив перші симптоми малярії.
Завезений випадок малярії зареєстрували у студента в Харкові.
Приїхав в Україну у вересні 2019-го, а збудник малярії може безсимптомно жити в організмі людини до 3 років, повідомили в Центрі громадського здоров'я.
9 травня 22-річний студент помітив перші симптоми захворювання. Він відчув слабкість, біль у горлі, температура тіла підвищилась до 37°C.
Вперше студент звернувся за медичною допомогою до лікаря-терапевта лише через 6 днів - 15 травня. В ході лабораторного дослідження у хлопця виявили збудники малярії P.vivax та P.оvale. У центрі уточнюють, що збудники такого типу можуть жити в організмі людини безсимптомно до 3 років. 16 травня студента госпіталізували з діагнозом малярія. За місцем його проживання провели епідеміологічне та ентомологічне обстеження. В Харкові не розпочався малярійний сезон, бо немає генерації малярійних комарів.
Малярія - це інфекційне захворювання, воно може проявлятися з такими симптомами: лихоманка, головний біль, сильне потовиділення, слабкість. Ці симптоми можуть проявлятися слабо, що ускладнює виявлення малярії.
Якщо виявили симптоми малярії:
- під час подорожі чи протягом 1-3 років після повернення із країни, де відбувається передача малярії, у вас з'явилися симптоми ГРВІ чи підвищилась температура - негайно зверніться до лікаря і повідомте про історію своїх поїздок;
- лікування необхідно розпочати протягом першої доби після появи симптомів, інакше малярія може розвинутися у серйозне захворювання, що часто завершується летально.
Понад 5 млн людей заразилися коронавірусом у світі від початку пандемії. 2 млн вже одужали. Наразі зафіксували 5 054 133 випадки захворювання на Covid-19.

Related

Здоров'я 7154545561373082394

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item