Здійснив самогубство фермер, який втратив увесь свій врожай

Здійснив самогубство фермер, який втратив увесь свій врожай
В Кілійському р-ні Одеської обл. наклав на себе руки фермер, який втратив через посуху весь врожай.
У Facebook, про це заявив голова Кілійської ОТГ Павло Бойченко. За його словами, покінчив із собою житель с. Шевченкове Володимир Сердюченко, 1954 року народження.
"Василь Миколайович був порядним фермером, він взяв в оренду 150 га землі у людей. Весь врожай був втрачений через посуху. Опинившись у складних фінансових умовах, не отримавши виразних відповідей від керівництва країни про компенсацію втраченого врожаю, доведений до відчаю, землероб не зміг пережити біди", - заявив Бойченко.
Сердюченко взяв в оренду земельні паї у жителів Шевченкового. Тільки на паї йому потрібно було виплатити близько 900 тис. грн.
"А врожаю немає. Доведений до відчаю чоловік вирішив добровільно піти з життя", - заявив глава ОТГ.
На фермера скаржились селяни. Близько місяця тому Кілійська міськрада підтримала звернення до центральних органів влади. Просила надати допомогу аграріям.
"У держбюджеті аграрний фонд закладено у розмірі 4 млрд грн. Другий рік - неврожай, а в цьому році небувала посуха", - наголосив Бойченко.
Україна 2020-го отримає на 5,1% менший урожай рослинницької продукції, ніж мала торік. По зернових урожайність упаде на 10%.

Related

Гаряча новина 6149615124933967601

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item