Швеція дозволила будувати газопровід Baltic Pipe

Швеція дозволила будувати газопровід Baltic Pipe
Польща має намір завершити будівництво Baltic Pipe до 1 жовтня 2022 року

Протяжність шведської ділянки газопроводу становить 85 км. Загальна протяжність морської магістралі - 275 км.

 
Влада Швеції видала останній дозвіл для проекту будівництва газопроводу Baltic Pipe з Норвегії в Польщу. Про це повідомляє польський газотранспортний оператор Gaz-System у понеділок, 11 травня
 
Відзначається, що 7 травня Швеція схвалила проходження магістралі через свою виняткову економічну зону. Протяжність шведської ділянки газопроводу становить 85 км. Загальна протяжність морської магістралі - 275 км.
 
Раніше повний набір дозволів було отримано в Данії і Польщі. Будуватиме газопровід італійський підрядник Saipem.
 
"Це рішення показало, що уряд Швеції визнає важливість проекту не тільки для Польщі та Данії, а й для всього Євросоюзу для зміцнення співпраці між державами-членами і, можливо, насамперед для того, щоб стати незалежними від поставок природного газу з Росії" , - заявив президент Gaz-System Томаш Стемпень.
 
Нагадаємо, 4 травня в Польщі дали старт будівництву газопроводу Baltic Pipe. Про це повідомив по національному ТБ президент країни Анджей Дуда. Він підкреслив, що в результаті газ зможе отримувати й Україна.
 
Проект Baltic Pipe передбачає три етапи: з'єднання норвезьких і датських систем передачі газу, розширення інфраструктури Данії, а також будівництво труби Baltic Pipe, яка з'єднає Польщу та Данію дном Балтійського моря. Планована потужність газопроводу - 10 млрд кубометрів на рік. Завершити будівництво Польща має намір до 1 жовтня 2022 року.
 
Вартість проекту становить понад 1,5 млрд євро, з яких майже 267 млн ​​становлять кошти Єврокомісії.

Related

Економіка 8614576164087539708

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item