Коломойський розповів про свої дії після прийняття закону про банки

Коломойський розповів про свої дії після прийняття закону про банки
Ігор Коломойський впевнений в своїй перемозі в ЄСПЛ

Нова українська влада стала спільником минулого в питанні націоналізації ПриватБанку, вважає Ігор Коломойський.

Колишній власник націоналізованого ПриватБанку, бізнесмен Ігор Коломойський після прийняття закону про банки планує звернутися до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) і співпрацювати в цьому питанні з колишнім главою Адміністрації президента часів Януковича, юристом Андрієм Портновим. Про це він напередодні сказав у коментарі Громадському.
Мільярдер наголосив, що прийняття цього закону, який також називають "антиколомойським", на деякий час віддалить його боротьбу в суді за ПриватБанк, але зате відкриє двері в ЄСПЛ.
"Коли ухвалять закон, тоді вже буду звертатися... Мене пограбували, цей закон закриває мені можливості на певний час судитися в Україні, тобто можливості на відновлення справедливості вичерпані, і я можу звертатися до Європейського суду. Портнов, до речі, з щодо цього зробив коментар якось. Напевно, я до нього звернуся, щоб він нас обслуговував", - сказав Коломойський.
Він висловив упевненість, що отримає рішення ЄСПЛ, що націоналізація ПриватБанку була незаконною і треба все повернути.
"І що тоді? Україні буде від цього легше? Рано чи пізно буде. А так виходить, що нова влада стала спільником минулого в цьому питанні", - додав Коломойський.
Як повідомлялося, в першому читанні законопроект про банки було прийнято 30 березня 267 голосами. Прийняття даного законопроекту є одним з двох умов нової програми МВФ. Документ остаточно забороняє повернення націоналізованих банків колишнім власникам.
До другого читання в банківський законопроект подали рекордну кількість правок – більш як 16,5 тисяч. Профільний комітет Ради почав розглядати правки 21 квітня. Через кілька днів стало відомо, що комітет рекомендував парламенту прийняти закон про банки.

Related

Економіка 7198636436400289329

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item