Прокоментували дії майора, який затримував водія з іграшковим автоматом

Прокоментували дії майора, який затримував водія з іграшковим автоматом

У Харкові триває службове розслідування через інцидент із майором поліції Віталієм Лисинським, який не зміг відрізнити іграшковий автомат від справжньої зброї та влаштував спецоперацію з затримання водія з дитиною.
Поки порушень з боку майора, окрім етичних речей, його колеги не бачать. Про це під час брифінгу заявив начальник ГУНП у Харківській області Валерій Сокуренко.
"Заступник командира батальйону полку поліції особливого призначення Віталій Лисинський у службових цілях рухався на власному автомобілі Toyota. На вулиці Академіка Павлова він побачив Opel, за кермом якого перебував громадянин з предметом, зовні схожим на пістолет-кулемет "Чезерет Скорпіон". Водій наводив автомат у бік автомобілів, місць скупчення громадян та імітував стрільбу з цього предмету. Лисинський діяв у межах наказу №100. Якихось поки що, на цю хвилину, порушень з боку майора Лисинського ми не бачимо, окрім якихось етичних речей", - наголосив він.
На думку Сокуренка, правоохоронець вважав, що автомат справжній, тож діяв "як у реальній бойовій ситуації".

"Заходів фізичного впливу до водія автомобіля ні працівники патрульної поліції, ні наш майор поліції Лисицький не застосовували. За результатом службового розслідування, я вважаю, що буде надана принципова оцінка і діям майора поліції Лисинського в частині щодо коректності його поведінки під час згаданих подій", - зазначив поліцейський.
Окремо Сокуренко повідомив, що Лисинський є досвідченим поліцейським, бойовим офіцером, який брав участь в Антитерористичній операції та Операції об'єднаних сил на території Донецької області, перебував там під час найзапекліших боїв.
Водночас у поліції виникли запитання до водія авто, який перевозив маленьку дитину, за даними правоохоронців, до 4 років, на передньому сидінні без спеціального крісла. Матеріали службового розслідування будуть направлені за належністю до Управління патрульної поліції міста Харкова для ухвалення рішення щодо притягнення водія автомобіля Opel до адміністративної відповідальності.
У Харкові на Московському проспекті заступник командира батальйону №2 полку поліції особливого призначення ГУНП в Харківський області Віталій Лисинський організував спецоперацію із затримання "озброєних людей". Як з'ясувалося, правоохоронець сприйняв за справжню зброю іграшковий автомат, яким бавилася дитина.

Related

Суспільство 3500166261269253149

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item