Медики знайшли пояснення повторним випадкам зараження COVID-19

Медики знайшли пояснення повторним випадкам зараження COVID-19
В організмі видужалих виявляють частинки SARS-CoV-2

Люди, у яких після одужання повторно виявляють коронавірус, не становлять небезпеки для оточуючих.

 
Аналізи осіб, у яких після одужання від COVID-19 знову виявляється коронавірус, є хибнопозитивними. Вони не є небезпечними для інших людей, заявили в Центрі з контролю і профілактики захворювань Південної Кореї, передає Reuters.
 
Фахівці взяли аналізи у десятків пацієнтів, які перехворіли на COVID-19, і повторні тести дали позитивну реакцію на коронавірус. Медики пояснили, що результати тестів є хибнопозитивними і викликані частинками SARS-CoV-2, що залишилися в організмі. При цьому представники Центру з контролю і профілактики захворювань (Південна Корея) вважають, що ці пацієнти не заразні.
 
Південнокорейські медики використовують тести зі зворотною транскрипційною полімеразною ланцюговою реакцією (RT-PCR), які дозволяють визначати генетичний матеріал коронавірусу. Цей спосіб вважається найбільш точним при діагностиці COVID-19.
 
На думку експерта з розробки вакцини в Університету Сеула Sol Dai-wu, в деяких випадках тести можуть виявити старі частки коронавірусу.
 
Станом на середу, 6 травня, в країні було зареєстровано близько 350 повторних випадків діагностування COVID-19. Частина з перехворілих пацієнтів до сих пір відчуває деякі симптоми коронавірусу, проте представники органів охорони здоров'я вважають, що ці маркери навряд чи були викликані вірусом SARS-CoV-2. Агентство повідомляє, що Центри з контролю і профілактики захворювань (Південна Корея) на цей момент не виявили жодного випадку передачі коронавірусу від пацієнта, що отримав хибнопозитивний результат.
 
В середині квітня Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) почала розслідування повторних випадків зараження коронавірусом в Південній Кореї. Представники місцевих центрів з контролю і профілактики захворювань припустили, що в цих випадках може йти мова не про повторне зараження хворих, а про реактивацію вірусу. За даними ВООЗ, між появою симптомів COVID-19 і клінічним одужанням пацієнтів з легкою формою коронавірусу проходить близько двох тижнів.
 
Також повідомлялося, що в китайському Ухані майже 200 осіб повторно заразилися коронавірусом.

Related

Здоров'я 7121440713510324165

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item