Путін буде "дотискати" Лукашенка

Путін буде "дотискати" Лукашенка
Президенти Росії і Білорусі сьогодні зустрічаються у Ржеві у важливі для обох дні. У Володимира Путіна - референдум щодо змін до Конституції, які повинні забезпечити йому довічне правління і фактичну диктатуру. А у Олександра Лукашенка - чергові президентські вибори, підготовка до яких проходить зовсім не так, як цього хотілося б диктатору
Тому Лукашенку потрібні від Путіна хоча б якісь економічні преференції - власне, на цих подачках він і живе всі ці 26 років. А Путіну від Лукашенка потрібна ... Білорусь. Його цілі по відношенню до цієї країни - як, втім, і по відношенню до України - визначені і давно артикульовані: "приєднуйтесь до Росії областями"!
Чому областями? А для того, щоб зникла сама можливість відродження білоруської або української державності. Білоруси і українці - це не татари або чеченці, вони "такі ж росіяни", їм навіть республіки своєї у складі Росії мати не положено. Але якщо від України у результаті поглинання оскаженілою бандою чекістів і шовіністів ще може залишитися кривавий шматок, який Росія не зможе переварити, так від Білорусі не мало б залишитися нічого. Навіть і пам'яті про те, що вона існувала.
І кожен новий етап у розвитку цієї країни Путін використовує для того, щоб наблизитися до своєї мети. Сьогодні у нього вдалий день. Лукашенко, звичайно, буде викручуватися, але він явно стурбований рівнем втоми білорусів від свого правління, активністю опозиційних кандидатів і економічними проблемами. І ще він розуміє, що багато білорусів - шанувальників російських телеканалів і радянського минулого - хочуть не просто нового президента, а нового президента Путіна.
У цій ситуації Путіну важко буде втриматися від спокуси сильно натиснути на свого "єдиного союзника" і обумовити будь-яку допомогу політичними поступками. Звичайно, більшу частину цих поступок Лукашенко пообіцяє зробити після виборів. Від багатьох його обіцянок, як зазвичай, залишиться порожній звук. Але не від усіх. І так Путін зробить ще один крок на дорозі до знищення білоруської державності.

Related

Події у світі 3067769539710064483

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item